Conducere sub influenţa alcoolului

La data de 03.04.2019, poliţiştii Serviciului Rutier aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au depistat un bărbat de 40 de ani, din judeţul Braşov, care conducea o autoutilitară pe drumul european DE 58, pe raza localităţii Flămânzi.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea alcoolscopică a acestuia, valoarea rezultată fiind de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

                                                                                Mandat executat

La data de 03.04.2019, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 3 Hlipiceni au pus în aplicare un mandat emis de Judecătoria Botoşani pe numele unui bărbat de 26 de ani, din comuna Truşeşti.

Acesta a fost condamnat printr-o sentinţă penală la 2 ani de închisoare cu executare, pentru comiterea infracţiunii de contrabandă.

Bărbatul a fost depistat pe raza comunei Todireni, unde domiciliază fără forme legale, reţinut şi escortat la Penitenciarul Botoşani în vederea încarcerării.

                                                          Ţigări de contrabandă confiscate de poliţişti

          La data de 03.04.2019 , poliţiştii Biroului de Ordine Publică Botoşani aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu în Piaţa Centrală din municipiul Botoşani au depistat un bărbat de 34 de ani care avea disimulate sub haină obiecte voluminoase şi care, la vederea organelor de poliţie a avut un comportament suspect, încercând să se sustragă controlului.

Cu ocazia controlului corporal, asupra acestuia au fost identificate 43 de pachete de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă duty free, pentru care persoana în cauză nu avea documente justificative şi pe care le deţinea în vederea comercializării ulterioare.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, produsele respective fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale.