Infracţiuni economice cercetate de poliţişti

La data de 28.03.2019, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pe raza municipiului Botoşani, pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit cu produse accizabile.

Poliţiştii au efectuat controale la 12 unităţi economice, iar în urma neregulilor constatate au fost indisponibilizate în vederea confiscării peste 3.200 de ţigarete, de provenienţă Republica Moldova şi duty free.

De asemenea, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea normelor de comerţ, valoarea totală a acestora depăşind suma de 63.000 de lei.

Astfel, la trei unităţi economice din municipiul Botoşani au fost depistaţi gestionarii, cu vârste cuprinse între 19 şi 59 de ani, care deţineau, fără documente justificative, în vederea comercializării, diverse cantităţi de ţigarete, de provenienţă străină.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru comiterea infracţiunii de contrabandă în formă asimilată iar ţigaretele identificate au fost confiscate de poliţişti.

 

         

                                                                    Material lemnos confiscat

La data de 28.03.2019, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Şendriceni aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control pe un drum comunal din localitatea Horlăceni un atelaj cu tracţiune animală, condus de un bărbat de 46 de ani, care transporta material lemnos.

Cu ocazia verificărilor s-a constatat că bărbatul nu deţinea aviz de însoţire pentru cantitatea de lemne transportată.

Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional conform Legii 171/2010 cu avertisment iar cantitatea de 0,4 metri cubi de lemn de foc a fost confiscată şi predată în custodie unui reprezentant al Ocolului Silvic Dorohoi.

 

 

                                                       Tânăr cercetat pentru tentativă de furt

La data de 28.03.2019, poliţiştii oraşului Flămânzi au fost sesizaţi de un tânăr de 26 de ani, din aceeaşi localitate, cu privire la faptul că a surprins o persoană în timp ce încerca să pătrundă într-o anexă a locuinţei sale.

Din cercetări a rezultat că un bărbat de 30 de ani din oraşul Flămânzi a încercat să pătrundă fără drept într-o anexă din curtea persoanei vătămate, fiind surprins în flagrant de proprietar.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de furt, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă o soluţie procedurală.

 

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔