Ţigări de contrabandă confiscate de poliţişti

          La data de 19.06.2019, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dorohoi, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au depistat în trafic un autoturism al cărui conducător auto, la observarea echipajului, a mărit viteza de deplasare.

S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză, acesta fiind interceptat pe strada Petru Rareş.

În apropierea vehiculului a fost identificat conducătorul auto, în persoana unui bărbat de 33 de ani, din municipiul Botoşani.

Poliţiştii au procedat la controlul vehiculului, iar în interiorul acestuia a fost găsită cantitatea de 450 de pachete de ţigarete, de diferite mărci, de provenienţă duty free, deţinute fără documente legale.

În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, cantitatea de ţigarete fiind ridicată în vederea confiscării speciale.

         

 

Tânăr bănuit de furt, identificat de poliţişti

           La data de 19.06.2019, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Ştefăneşti, au identificat  un tânăr de 15 ani, din aceeaşi localitate, bănuit că ar fi comis mai multe infracţiuni de furt şi distrugere.

            Din cercetări a rezultat faptul că la data de 14.06.2019, acesta a pătruns fără drept în trei imobile din oraşul Ştefăneşti, unde  a distrus diverse bunuri(ferestre, ghivece de flori şi un autoturism) şi de unde a a sustras sume de bani şi produse electrice.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi distrugere, în care se continuă cercetările pentru documentrea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă o soluţie conform prevederilor Codului de Procedură Penală.

             

 

Conducere fără permis

La data de 19.06.2019, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Botoşani, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control pe drumul judeţean DJ 208 H din localitatea Vorona, un autoturism condus de un tânăr de 30 de ani, din judeţul Timiş.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta figurează cu dreptul de a conduce suspendat din anul 2017.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis.