Acţiune a poliţiştilor judiciarişti

La data de 29.03.2019, poliţiştii Biroului Supravegheri Judiciare din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, au organizat o acţiune pentru verificarea modului în care persoanele faţă de care a fost dispusă măsura controlului judiciar îşi respectă obligaţiile impuse.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate au fost verificate 67 de persoane plasate sub măsura controlului judiciar, 6 dintre acestea fiind depistate încălcând obligaţiile stabilite.

Astfel, doi bărbaţi de 27, respectiv 30 de ani, ambii cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de furt, au încălcat obligaţiile impuse prin măsura ante menţionată, în sensul că s-au întâlnit şi au discutat, deşi acest lucru le era interzis.

Poliţiştii au sesizat instanţa de judecată cu privire la această situaţie, urmând a se dispune măsuri în consecinţă.

Totodată, un alt bărbat, de 37 de ani, din muncipiul Dorohoi, a fost depistat pe raza comunei Corlăteni în timp ce conducea un autoturism deşi nu poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis, iar instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

 

 

 

 

                                                                Acţiune organizată la Hlipiceni

La data de 01.04.2019, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 3 Hlipiceni au organizat o acţiune pe raza de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea actelor ilicite de comerţ cu produse accizabile.

Cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate au fost legitimate 15 persoane şi verificate 6 unităţi economice.

Astfel, poliţiştii au depistat un bărbat de 38 de ani, gestionar la o unitate economică din localitatea Călăraşi, care deţinea în mod ilegal, în vederea comercializării, cantitatea de 24 de pachete de ţigarete de provenienţă Ucraina şi duty free.

De asemenea, în aceeaşi localitate a fost depistată o femeie de 56 de ani care deţinea 34 de pachete de ţigarete de provenienţă duty free, fără a avea documente justificative şi pe care intenţiona să le comercializeze ulterior.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, produsele respective fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale.

 

 

                                                                                            Mandat executat

La data de 01.04.2019, poliţiştii dărăbăneni au pus în aplicare un mandat emis de Tribunalul Botoşani pe numele unui bărbat de 49 de ani din oraşul Darabani.

Acesta a fost condamnat printr-o sentinţă penală la 8 ani şi 7 luni de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunilor de omor, tentativă la omor calificat, conducere sub influenţa alcoolului şi împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice.

Bărbatul a fost depistat la domiciliu, reţinut şi escortat la Penitenciarul Botoşani în vederea încarcerării.

 

 

Tânăr cercetat pentru infracţiuni rutiere

La data de 01.04.2019, un tânăr de 20 de ani din municipiul Dorohoi, în timp ce conducea un autoturism pe strada Matei Basarab din aceeaşi localitate, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, împrejurare în care a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un vehicul condus regulamentar de un tânăr de 20 de ani.

După producerea accidentului, primul conducător auto a părăsit locul faptei.

În urma impactului a rezultat rănirea celui de-al doilea conducător auto şi a trei tineri, toţi de 20 de ani, pasageri în primul vehicul. Aceştia au fost transportaţi la o unitate medicală pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsuri în consecinţă.