Acţiune organizată de poliţiştii dorohoieni

La data de 13.06.2019, poliţiştii dorohoieni au organizat o acţiune pe raza de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea actelor ilicite de comerţ.

Cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate, au fost legitimate 20 de persoane şi controlate 2 unităţi economice.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, conform prevederilor Legii 12/1990, în cuantum de 5.000 de lei.

 

 

                                           Persoane depistate sub influenţa alcoolului

La data de 13.06.2019, un bărbat de 58 de ani din localitatea Călineşti, care conducea un moped pe drumul naţional DN 29 C din localitatea de domiciliu, fără a purta cască de protecţie, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, împrejurare în care a căzut de pe vehicul, accidentându-se.

Cu ocazia verificărilor a rezultat că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar cu ocazia testării alcoolscopice a rezultat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 13.06.2019, poliţiştii Serviciului Rutier aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 49 de ani, din municipiul Botoşani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea alcoolscopică, valoare arezultată fiind de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 14.06.2019, un bărbat de 33 de ani din judeţul Argeş, în timp ce conducea un autoturism pe strada Sucevei, într-o curbă la stânga, nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea benzilor de circulaţie, împrejurare în care a acroşat o motocicletă condusă regulamentar de o femeie de 26 de ani.

În urma impactului au rezultat doar pagube materiale, fără victime omeneşti.

Cei doi conducători au fost testaţi alcoolscopic, rezultatul fiind negativ în cazul femeii şi 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului. Ulterior, el a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 14.06.2019, un echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publică Botoşani aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control pe strada Mihail Kogălniceanu un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea alcoolscopică, valoarea rezultată fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.