Ţigări de contrabandă confiscate de poliţişti

La data de 13.02.2019, poliţiştii Biroului de Ordine Publică Botoşani aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au efectuat un control la o unitate economică de pe raza municipiului Botoşani.

În acest context, gestionara, în vârstă de 53 de ani, a fost depistată în timp ce deţinea, cu intenţia comercializării, cantitatea totală de 78 de pachete de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă duty free, pentru care nu avea documente legale.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă cu ţigări, bunurile identificate fiind confiscate de poliţişti.

 

 

Mandat executat

La data de 13.02.2019 poliţiştii Compartimentului Urmăriri au pus în aplicare un mandat privind un bărbat de 50 de ani din municipiul Botoşani.

Pe numele său Judecătoria Botoşani a emis o sentinţă penală de condamnare la un an de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Persoana în cauză a fost depistată de poliţişti pe raza localităţii de domiciliu, reţinută şi escortată la Penitenciarul Botoşani în vederea încarcerării.

       

Tânăr arestat preventiv

La data de 13.02.2019, poliţiştii botoşăneni au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 26 de ani din comuna Corni, acesta fiind cercetat pentru comiterea unei infracţiuni de tâlhărie calificată.

În urma activităţilor investigative efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că la data de 18.01a.c, în timp ce se afla pe strada Primăverii, acesta a sustras geanta unei femei de 39 de ani, prejudiciul creat prin activitatea infracţională fiind estimat la suma de 1.000 de lei.

Instanţa de judecată şi-a însuşit propunerea organelor judiciare şi a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a bărbatului, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv.

 

 

Persoane sancţionate contravenţional

La data de 13.02.2019, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Corlăteni aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control pe drumul judeţean DJ 292 o autoutilitară condusă de un bărbat de 58 de ani, în care se mai afla şi o femeie de 52 de ani, ambii din judeţul Vrancea.

Cei doi au declarat organelor de poliţie că se ocupă cu achiziţionarea fierului vechi, iar cu ocazia controlului vehiculului au fost identificate diverse piese provenind de la aparate electrocasnice, precum şi piese din material feros ori neferos.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, bunurile respective fiind confiscate de poliţişti.