Tânăr arestat preventiv

          La data de 05.03.2019, instanţa de judecată şi-a însuşit propunerea organelor judiciare şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui tânăr de 25 de ani din oraşul Flămânzi, acesta fiind cercetat pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt.

În fapt, în urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că la data de 10.02.2019, acesta, împreună cu un minor de 16 ani, a sustras dintr-un autoturism al cărui geam era întredeschis un aparat GPS, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.500 de lei.

La data de 11.02.2019 a pătruns fără drept în  incinta unei biserici din municipiul Botoşani, de unde a sustras suma de 350 de lei şi a distrus bunuri din mai multe încăperi. În aceeaşi noapte, cei doi au încercat să sustragă bunuri din patru autoturisme parcate pe raza municipiului Botoşani. Totodată, tinerii au sustras autovehiculul unui bărbat de 32 de ani, pe care tânărul de 25 de ani l-a condus, fără a poseda permis de conducere, până în judeţul Bistriţa-Năsăud.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat , tentativă la furt calificat, furt în scop de folosinţă şi conducere fără permis, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, în vederea luării măsurilor legale.

 

 

Mandat executat

La data de 05.03.2019, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 9 Vlăsineşti au depistat pe raza comunei Vorniceni un bărbat de 40 de ani, din aceeaşi localitate, pe numele căruia Judecătoria Darabani a emis un mandat de executare a pedepsei de 1 an şi 6 luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Bărbatul a fost reţinut şi escortat la Penitenciarul botoşani în vederea încarcerării.

 

 

Conducere fără permis

La data de 05.03.2019, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Mitoc aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani din comuna Mitoc.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar inspecţia tehnică periodică şi asigurarea de răspundere civilă sunt expirate.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

Totodată conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.300 de lei iar plăcuţele şi certificatul  de înmatriculare au fost reţinute de poliţişti.

 

 

Bărbat cercetat penal

La data de 05.03.2019, un bărbat de 44 de ani din comuna Manoleasa care circula în calitate de conducător auto pe un drum comunal din localitatea Liveni, pe fondul neatenţiei, a intrat în coliziune cu un atelaj cu tracţiune animală în care se aflau o femeie de 52 de ani şi un tânăr de 28 de ani, din aceeaşi localitate.

În urma producerii evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale, fără victime omeneşti.

Întrucât după producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei, tânărul de 28 de ani a sesizat organele de poliţie.

Echipajul de poliţie l-a depistat pe conducătorul auto pe raza localităţii ante menţionate, la observarea organelor de ordine bărbatul încercând să se sustragă controlului.

Cu toate că acesta se afla într-o vizibilă stare de ebrietate, el a refuzat testarea alcoolscopică şi recoltarea probelor biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea probelor bilogice de sânge.

 

 

Accident rutier

La data de 05.03.2019, un bărbat de 66 de ani din muncipiul Dorohoi care se deplasa cu bicicleta pe strada Casin din localitate, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a căzut pe carosabil.

După producerea accidentului bărbatul s-a deplasat la domiciliu, ulterior solicitând intervenţia unui echipaj medical pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

Totodată, echipajul de poliţie ajuns la locul solicitării a procedat la testarea alcoolscopică a persoanei în cauză, valoarea rezultată fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii e vătămare corporală din culpă.

 

 

Bărbaţi sancţionaţi contravenţional

La data de 05.03.2019, poliţiştii Biroului de Ordine Publică Dorohoi au depistat pe strada G. Enescu din localitate o autoutilitară înmatriculată în judeţul Constanţa, condusă de un tânăr de 22 de ani, în care se mai aflau alţi 3 pasageri,cu vârste cuprinse între 24 şi 55 de ani.

Cu ocazia controlului, bărbaţii au declarat organelor de poliţie că achiziţionează fier vechi, fără a îndeplini însă condiţiile legale. De asemenea, asupra acestora a fost găsită suma de 200 de lei, ce a fost confiscată de poliţişti.

Bărbatul de 55 de ani a fopst sancţionat contravenţional conform Legii 12/1990 cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, pentru desfăşurarea de activităţi comerciale ilicite.

Poliţiştii atrag din nou atenţia cetăţenilor cu privire la unul dintre modurile de operare adoptate de infractorii voiajori: se prezintă drept vânzători ambulanţi şi oferă spre vânzare diverse bunuri sau afirmă că doresc să achiziţioneze bunuri de la cetăţeni (electrocasnice vechi, fier vechi, diverse produse obţinute în gospodăria proprie). Acesta este doar un pretext de a pătrunde în curtea sau locuinţa dumneavoastră şi să observe unde vă ţineţi lucrurile de valoare sau banii, iar prin distragerea atenţiei, pot comite furtul chiar atunci.

 

Pentru a nu deveni victimele unor astfel de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă următoarele:

  • Acordaţi atenţie persoanelor străine de localitatea dumneavostră care bat la porţile oamenilor sub diverse motive.
  • Reţineţi semnalmentele acestora, precum şi alte detalii, cum ar fi bunurile pe care le vând sau autovehiculul cu care se deplasează (culoare, număr).
  • Ţineţi permanent legătura cu rudele şi vecinii care sunt în vârstă, reamintindu-le de regulile de siguranţă personală, pentru a nu deveni victimele infracţiunilor de furt sau înşelăciune.

 

În situaţia în care deveniţi victima unei infracţiuni sau aflaţi date despre comiterea unei astfel de fapte, adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112!