Acţiune a poliţiştilor dorohoieni

În perioada 25-28 februarie a.c, poliţiştii Biroului Rutier Dorohoi au organizat, împreună cu reprezentanţii Registrului Auto Român, o acţiune prin care s-a urmărit verificarea legalităţii transportului rutier în regim de taxi pe raza municipiului Dorohoi.

Cu ocazia activităţilor specifice efectuate, poliţiştii au controlat 101 autovehicule şi 39 de taximetre.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a acestoara depăşind suma de 8.700 de lei. Dintre acestea, 10 au fost conform Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere şi 20 conform OUG 195/2002.

Totodată, poliţiştii au reţinut 2 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce şi au retras 3 certificate de înmatriculare, în cazul unor autoturisme depistate cu defecţiuni tehnice.

 

 

Ţigări de contrabandă confiscate de poliţişti

La data de 28.02.2019, având în vedere cercetările ce se efectuează într-un dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Săveni.

Percheziţiile au fost efectuate la două imobile aparţinând unui bărbat de 51 de ani, unul pe raza oraşului Săveni şi altul în comuna Avrămeni.

În urma activităţilor specifice efectuate, la locaţiile vizate au fost găsite 744 de pachete de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova, cu privire la care existau indicii temeinice că provin din activităţi de contrabandă, acestea fiind ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor, conform procedurilor legale în vigoare.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, în vederea luării măsurilor legale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 8.800 de lei.

Menţionăm că pe tot parcursul procesului penal, pesoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale stabilite de Codul de Procedură Penală.

 

 

Bărbat cercetat pentru comiterea mai multor infracţiuni

          La data de 28.02.2019, poliţiştii dorohoieni au fost sesizaţi cu privire la faptul că în noaptea de 27/28.02.2019, persoane necunoscute au pătruns fără drept în interiorul unei unităţi economice, de unde au sustras o sumă de bani şi un telefon mobil.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au identificat autorul faptei în persoana unui bărbat de 37 de ani, din municipiul Dorohoi.

Din cercetări a rezultat că în noaptea de 27/28.02.2019, acesta a provocat un incendiu în clădirea dezafectată a unei societăţi (din care au rezultat doar pagube mateiale), ulterior deplasându-se la un magazin din apropiere, în incinta căruia a pătruns fără drept şi a sustras suma de 2.000 de lei şi un telefon mobil.

Prejudiciul creat prin activitatea infracţională este de aproximativ 3.000 de lei.

Bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, în cauză fiind efectuate cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi,  sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere şi furt calificat.

În cursul zilei de astăzi, persoana în cauză va fi prezentată instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

 

 

Accident rutier

La data de 28.02.2019, poliţiştii Biroului Rutier Botoşani au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe strada Petru Rareş din municipiul Botoşani a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unui minor de 7 ani iar conducătorul auto a părăsit locul faptei.

Cu ocazia cercetărilor efectuate şi în baza declaraţiilor victimei, conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 58 de ani din oraşul Flămânzi, acesta prezentându-se ulterior la sediul unităţii de poliţie.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor şi modului de producere a accidentului, în vederea luării măsurilor legale.

 

 

Bărbat reţinut 24 de ore

          La data de 28.02.2019, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Vorona aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au depistat pe raza comunei Vorona un tânăr de 25 de ani, din aceeaşi localitate, care avea asupra sa un dispozitiv MP3 a cărui provenienţă nu a putut fi justificată.

Tânărul a fost condus la sediul postului de poliţie pentru audieri, în urma cercetărilor efectuate stabilindu-se faptul că în noaptea de 15/16.02.2019, acesta a pătruns fără drept în biserica din satul Poiana, de unde a sustras bunul găsit asupra lui, precum şi suma de 200 de lei.

Faţă de tânăr a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Botoşani, el fiind cercetat pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

 

 

Mandat executat

          La data de 28.02.2019, poliţiştii botoşăneni au depistat pe raza municipiului Botoşani un tânăr de 25 de ani, din aceeaşi localitate, pe numele căruia Judecătoria Botoşani a emis un mandat de arestare preventivă, acesta fiind cercetat pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Tânărul a fost reţinut şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Botoşani.

 

 

Bărbat depistat sub influenţa alcoolului

La data de 28.02.2019, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 6 Pomârla aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control pe un drum comunal un autoturism condus de un bărbat de 64 de ani din comuna Pomârla.

Deşi emana halenă alcoolică, bărbatul a refuzat să fie testat alcoolscopic, fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.