Tineri reţinuţi pentru 24 de ore

În urma probatoriului administrat până în prezent în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de tâlhărie calificată, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de doi tineri de 27, respectiv 28 de ani, ambii din municipiul Botoşani, după ce aceştia au fost surprinşi în flagrant în noaptea de 18/29 februarie a.c. de către poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani după ce au încercat să sustragă o sumă de bani din buzunarul hainei unui bărbat.

De asemenea, faţă de cei doi suspecţi s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, fiind ulterior introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Botoşani.

În cursul zilei de astăzi, tinerii urmează să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventive.

 

Conducere fără permis

În ziua de 19.02.2019, lucrătorii din cadrul Poliţiei Oraşului Flămânzi au oprit în trafic pentru efectuarea unui control de rutină, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani din comuna Frumuşica, judeţul Botoşani.

Procedând la verificarea conducătorului auto în bazele de date, poliţiştii rutieri au constatat faptul că sus-numitul are dreptul de a conduce suspendat, motiv pentru care s-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Mandat executat

La data de 19.02.2019, lucrătorii din cadrul Postului de Poliție Suharău au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Darabani pe numele unui bărbat de 50 ani din comuna Suharău, acesta fiind condamnat la 12 luni și 20 zile închisoare pentru comiterea infracțiunilor de violare de domiciliu şi amenințare.

Ulterior depistării, persoana condamnată a fost preluată de poliţiştii din cadrul Biroului Urmăriri în vederea încarcerării în Penitenciarul Botoșani.

 

Bărbat cercetat pentru uz de fals  

          În ziua de 19.02.2019, lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, s-au deplasat în vederea exploatării unor informaţii pe raza comunei Ibănești, unde au depistat un autoturism având numere de înmatriculare străine, în apropierea căruia se aflau două persoane de etnie romă, existând suspiciuni cu privire la pregătirea săvârşirii unei infracțiuni de înșelăciune.

Ulterior legitimării, poliţiştii au procedat la efectuarea controlului corporal sumar în urma căruia asupra unuia dintre tineri, în vârstă de 23 ani au fost găsite două inele din metal de culoare galbenă care au fost indisponibilizate.

În continuare, poliţiştii au verificat documentele conducătorului si cele ale autovehiculului, ocazie cu care s-a constatat că certificatul de înmatriculare prezenta urme de contrafacere iar inspecția tehnică periodică era expirată.

Pentru neregulile constatate, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.175 lei, fiindu-i totodată reținut certificatul și plăcuțele cu numerele de înmatriculare.

În cauză a fost întocmit şi un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de uz de fals.

Bunuri confiscate de poliţişti

          La data de 19.02.2019, lucrătorii Postului de Poliție Sulița, aflaţi în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, au depistat pe raza comunei Sulița un autoturism condus de un bărbat de 57 ani din judeţul Buzău ce era însoțit de o altă persoană de sex masculin de 47 ani, din aceeași localitate.

Ulterior legitimării, poliţiştii au procedat la efectuarea controlului corporal al celor doi bărbaţi și asupra autoturismului, în urma cărora au fost identificate mai multe inele şi brăţări confecţionate din metal de culoare galbenă cu privire la care unul dintre ei intenţiona să le comercializeze pe raza judeţului Botoşani.

În cauză, poliţiştii au dispus sancționarea contravenţională a conducătorului auto cu amendă în cuantum de 5000 lei, bunurile identificate fiind ridicate în vederea confiscării și introducerii în camera de corpuri delicte a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoșani.