Accident rutier

La data de 18.02.2019, un conducător auto în vârstă de 46 ani din comuna Vorniceni în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism pe Calea Naţională din  municipiu, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de autoturismul ce rula în faţa sa împrejurare în care l-a impactat, acesta la rândul său fiind proiectat într-un alt autoturism oprit pentru a acorda prioritate pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public pe marcajul pietonal.

În urma producerii evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului primului vehicul impactat, în vârstă de 57 ani.

Toţi cei trei conducători auto implicaţi au fost testați alcoolscopic, singurul rezultat pozitiv înregistrându-se la şoferul autoturismului ce nu a păstrat distanţa, respectiv o valoare de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i recoltate mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost deschis un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Material lemnos confiscat de poliţişti 

           În ziua de 18.02.2019, lucrătorii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 5 Mihăileni au acționat în cadrul Planului de Acțiune ”Scutul Pădurii”, ocazie cu care au depistat și oprit în trafic o autoutilitară condusă de un tânăr de 27 ani din judeţul Suceava ce transporta cantitatea de 2,88 mc material lemnos fără a deține documente legale de proveniență.

Față de conducătorul auto poliţiştii au dispus sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de 5.000 lei, iar cu privire la cantitatea de material lemnos identificată a fost luată măsura confiscării.

Persoane cercetate pentru înşelăciune

          În data de 18.02.2019, lucrătorii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 5 Mihăileni au fost sesizați de către un bărbat de 33 ani din comuna Lozna cu privire la faptul că a fost abordat de doi cetățeni necunoscuți, care s-au recomandat a fi cetățeni turci și care, sub pretextul că au rămas fără motorină, i-au oferit spre vânzare persoanei vătămate un inel din metal de culoare galbenă, despre care aceştia au pretins că este din aur. Imediat după primirea sumei de bani, cele două persoane au părăsit zona în grabă cu ajutorul unui autoturism.

Ulterior sesizării, au fost constituite echipe operative care, în urma activităţilor desfăşurate au procedat la depistarea autorilor. Astfel, au fost identificate două persoane de sex masculin în vârstă de 21 ani, respectiv 47 ani, unul dintre ei fiind din judeţul Ialomița iar celălalt din municipiul București,

Persoanele în cauză au fost ulterior conduse pentru cercetări la sediul Poliţiei unde au recunoscut fapta comisă în dauna persoanei vătămate.

În acest caz, poliţiştii au deschis un dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

 

          Cu această ocazie, readucem în atenţia cetăţenilor să manifeste prudenţă atunci când intră în legătură cu persoane necunoscute, pentru a nu cădea victime ale infractorilor voiajori. Poliţiştii botoşăneni recomandă, de asemenea, ca cetăţenii să nu dea curs unor oferte comerciale aparent avantajoase, constând în vânzarea unor diferite obiecte de uz casnic sau bijuterii din diverse metale direct la domiciliu. Acestea sunt doar pretexte folosite de anumite persoane pentru a intra în locuinţa cumpărătorului, iar în momente de neatenţie urmăresc sustragerea de valori sau bunuri din imobil.

Tineri prinşi în flagrant de poliţişti

La data de 19.02.2019, lucrătorii din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani – Biroul de Ordine Publică în timp ce se aflau în serviciul de patrulare în zona Calea Naţională, au depistat doi tineri de sex masculin în vârstă de 27, respectiv 28 de ani, ambii din municipiul Botoşani, ce au încercat să sustragă o sumă de bani din buzunarul interior al hainei unui bărbat ce se deplasa în zonă, acesta aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cauză s-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub supravegherea procurorului de caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată, urmând ca, în funcţie de rezultatul cercetărilor să se dispună o soluţie procedurală.

 

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔