Bărbat depistat sub influenţa alcoolului

          La data de 15.02.2019, poliţiştii botoşăneni au fost sesizaţi de un bărbat cu privire la faptul că în timp ce conducea autoturismul pe strada Gării din municipiul Botoşani, ajuns la intersecţie cu strada Calea Naţională, a fost acroşat de un alt vehicul, care ulterior şi-a continuat deplasarea.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au depistat autoturismul respectiv pe Calea Naţională din municipiul Botoşani, acesta fiind condus de un bărbat de 40 de ani.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică şi se afla într-o stare vizibilă de ebrietate, s-a încercat testarea alcoolscopică, procedură pe care însă a refuzat-o.

Ulterior el a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

Bărbat reţinut 24 de ore

La data de 15.02.2019, având în vedere cercetările ce se efectuează într-un dosar de furt, poliţiştii municipiului Dorohoi, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară la locuinţa unui bărbat de 47 de ani, respectiv la imobilul unei femei de 42 de ani, ambii din municipiul Dorohoi.

Cu ocazia activităţilor specifice efectuate, la locuinţa femeii a fost identificat un bărbat de 34 de ani din comuna Ungureni, principalul suspect bănuit de comiterea unei infracţiuni de furt comis la data de 11.02.a.c. Bărbatul a fost condus la sediul unităţii de poliţie pentru audieri, existând suspiciunea că în noaptea de 10/11.02.2019 el a pătruns fără drept în imobilul unui bărbat din municipiul Dorohoi, de unde a sustras suma de 1.500 de euro şi mai multe bijuterii.

Cu ocazia percheziţiei efectuate la locuinţa bărbatului de 47 de ani, au fost identificate şi ridicate conform prevederilor Codului de Procedură Penală mai multe seturi de veselă, despre care existau indicii că sunt cele reclamate ca fiind sustrase în luna decembrie 2018 dintr-o societate comercială din municipiul Dorohoi.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi luarea măsurilor legale.

Faţă de bărbatul de 34 de ani poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Botoşani.

Menţionăm că pe tot parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală.

 

 

Autori furturi identificaţi

La data de 15.02.a.c, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Botoşani au identificat mai multe persoane bănuite de comiterea, în perioada 11-12.02.2019 a unor infracţiuni de furt pe raza municipiului Botoşani.

În urma cercetărilor şi activităţilor informativ-operative organizate, poliţiştii au identificat 3 tineri, dintre care doi minori de 15 şi 16 ani din municipiul Botoşani şi unul de 25 de ani din comuna Ungureni, care în noaptea de 11/12.02.2019 au forţat şi sustras casetele cu încasări din 10 automate de cafea stadale, amplasate în diverse zone din municipiul Botoşani.

Valoarea prejudiciului total creat prin activitatea infracţională depăşeşte suma de 9.000 de lei.

Cei doi minori au fost internaţi la Secţia de Neuropsihiatrie Infantilă Botoşani iar faţă de tânărul de 25 de ani a fost luată măsură reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Botoşani.

La aceeaşi dată a fost identificat un tânăr de 25 de ani din oraşul Flămânzi, acesta fiind bănuit de comiterea a două infracţiuni de furt.

În urma probatoriului administrat a rezultat faptul că la data de 11.02.2019 acesta a pătruns fără drept în incinta unei biserici din municipiul Botoşani, de unde a sustras suma de 350 de lei şi a distrus bunuri din mai multe încăperi.

Ulterior, în cursul aceleiaşi seri, împreună cu un minor de 16 ani, au sustras fără drept autoturismul unui bărbat de 32 de ani din municipiul Botoşani, autovehiculul în cauză fiind identificat pe raza judeţului Bistriţa Năsăud.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi furt în scop de folosinţă, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă o soluţie procedurală.

 

 

Tânăr reţinut 24 de ore

La data de 15.02.2019, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Botoşani au identificat trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 27 şi 30 de ani, toţi din municipiul Botoşani, aceştia fiind bănuiţi de comiterea unor infracţiuni de furt.

Din cercetările efectuate până la acest moment a rezultat faptul că în perioada 07-13.02.2019 cei trei au pătruns fără drept în incinta a două societăţi

comerciale din municipiul Botoşani, de unde au sustras scule electrice, valoarea totală a prejudiciului fiind estimată la suma de 10.000 de lei.

Tânărul de 27 de ani a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Botoşani, în cauză fiind continuate cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Facem precizarea că pe tot parcursul procesului penal suspecţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale stabilite de Codul de Procedură Penală precum şi de prezumţia de nevinovăţie.