Bărbat reţinut 24 de ore

La data de 14.03.2019, poliţiştii dorohoieni au fost sesizaţi prin apel  112 de o femeie de 89 de ani cu privire la faptul că în curtea locuinţei sale se află o persoană necunoscută.

Echipajul de poliţie ajuns la locul solicitării a depistat în flagrant un bărbat de 37 de ani, din aceeaşi localitate, în timp ce o agresa pe apelantă.

Bărbatul a fost condus la sediul unităţii de poliţie pentru audieri, iar în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că în seara de 14.03.2019, acesta a pătruns fără drept în imobilul persoanei vătămate şi a încercat să întreţină raporturi sexuale împotriva voinţei ei, ulterior deposedând-o, prin folosirea de acte de violenţă, de suma de 1.500 de lei.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului, pe numele lui fiind întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă de viol şi tâlhărie calificată, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

Mandat executat

La data de 14.03.2019, poliţiştii oraşului Darabani au pus în aplicare un mandat emis de Judecătoria Darabani pe numele unui bărbat de 35 de ani din aceeaşi localitate.

Acesta a fost condamnat la 3 ani şi 7 luni de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunilor de introducerea sau scoaterea din țară, prin orice mijloace,  a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal și trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Acesta a fost depistat de poliţişti pe raza localităţii de domiciliu, reţinut şi escortat la Penitenciarul Botoşani în vederea încarcerării.

 

 

Material lemnos confiscat

La data de 13.03.2019, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în colaborare cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Suceava  au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în domeniul silvic.

Astfel, în urma unui control efectuat la o societate de profil din comuna Hudum  s-a constatat faptul că în perioada septembrie 2018-martie 2019, agentul economic a comercializat cantiatea de 14,46 metri cubi material lemnos, fără a întocmi şi elibera documente justificative.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a unităţii respective conform prevederilor Legii 171/2010, cu amendă în cuantum de 10.000 de lei.

 

 

Acţiune a poliţiştilor la Ştefăneşti

          La data de 14.03.2019, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ştefăneşti şi cei ai Secţiei Rurale nr. 10 au organizat o acţiune pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea actelor ilicite de comerţ şi a faptelor comise cu violenţă.

Cu ocazia activităţilor specifice efectuate, au fost legitimate peste 90 de persoane şi controlate 59 de autovehicule şi 11 agenţi economici.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a acestora depăşind suma de 44.000 de lei.

Totodată, au fost confiscate 290 de pachete de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă străină, 23 de litri de alcool şi bunuri de uz casnic.

Astfel, poliţiştii au depistat patru persoane cu vârste cuprinse între 38 şi 44 de ani, care deţineau asupra lor, cu intenţia comercializării, diverse cantităţi de ţigarete, fără a avea documente legale de provenienţă.

Pe numele lor au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

 

 

Conducere fără permis

La data de 14.03.2019, poliţiştii rutieri au întocmit un dosar penal pe numele unui tânăr de 21 de ani din oraşul Ştefăneşti, sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că în luna februarie a.c, acesta a condus un autoturism pe strada Pacea din municipiul Botoşani, iar la efectuarea manevrei de mers înapoi a acroşat un vehicul care se deplasa regulamentar, ulterior părăsind locul faptei.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că tânărul are dreptul de a conduce vehicule suspendat.

În cauză se continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, în vederea luării măsurilor legale.

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔