Poliţiştii de frontieră botoşăneni au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de braconaj piscicol și au redat mediului natural aproximativ 60 de kilograme de peşte care fuseseră capturate cu o plasă neautorizată.

 

În data de 26 aprilie a.c., în jurul orei 22.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani – I.T.P.F. Iaşi, pe timpul desfăşurării unor acţiuni specifice, au observat două persoane ce se deplasau cu o barcă pneumatică spre malul românesc al râului Prut, unde le așteptau alte trei persoane. Persoanele din barcă s-au alăturat grupului de pe mal şi au intenţionat să se deplaseze spre localitatea de frontieră Mitoc.

Imediat, colegii noştri au procedat la interceptarea şi legitimarea acestora, stabilind că sunt cetăţeni români, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani, cu vârste cuprinse între 19 şi 49 de ani.

Totodată,  polițiștii de frontieră au descoperit în barca pneumatică, două vâsle, o plasă de pescuit, cu lungimea de 50 de metri şi lăţimea doi metri, cu care persoanele în cauză capturaseră 41 de bucăţi de peşte viu, din specia crap şi plătică, în greutate de aproximativ 60 de kilograme.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj piscicol.

Ambarcațiunea și uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar peștele a fost redat mediului natural.