La data de 11.04.2019, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 1 Botoşani aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe drumul judeţean DJ 208, în localitatea Vorona, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani, din aceeaşi localitate.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea alcoolscopică a acestuia, valoarea rezultată fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, el a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

La data de 11.04.2019, poliţiştii oraşului Ştefăneşti aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au fost sesizaţi de către un echipaj al poliţiei de frontieră cu privire la faptul că pe marginea drumului naţional DN 24 C, pe raza comunei Manoleasa, se află un autoturism intrat în şanţ iar conducătorul auto pare să fie în stare de ebrietate.

Echipajul de poliţie ajuns la locul intervenţiei a identificat autoturismul în cauză, ce prezenta avarii la partea din faţă, precum şi conducătorul auto, acesta fiind un bărbat de 36 de ani din localitatea Loturi.

S-a procedat la testarea alcoolscopică, valoarea rezultată fiind de 0,70 mg/l alcool  pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţă alcoolului.