Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean român care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere cu însemnele autorităților din Republica Cehă, care s-a dovedit a fi fals.

 

În data de 06 iunie a.c., în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, la volanul unui autoturism marca Audi, cetățeanul român P.V., în vârstă de 37 de ani. Bărbatul a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere cu însemnele autorităților din Republica Cehă, care nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

În urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noștri au constatat că  P.V.  nu a obținut niciodată dreptul de a conduce autovehicule.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul prezentat la control, de la o școală de șoferi din Republica Cehă, în schimbul sumei de 700 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.