Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean ucrainean care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere cu însemnele autorităților din Ucraina, care s-a dovedit a fi fals.

 

În data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 11.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, la volanul unui autoturism marca Volskwagen, cetățeanul ucrainean K.R., în vârstă de 41 de ani.

Bărbatul a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere cu însemnele autorităților din Ucraina, care nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul prezentat la control, din Ucraina, în schimbul sumei de 500 de dolari.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.