Între 27 aprilie și 1 mai 2024, Brașovul a găzduit evenimentul de prestigiu, Olimpiada Națională de Istorie, iar județul Botoșani a continuat tradiția sa de excelență, obținând două mențiuni naționale deosebit de valoroase.

Elevii Octavian Marciuc, din clasa a XI-a la Colegiul Național “A.T. Laurian” Botoșani, sub îndrumarea dedicată a doamnei profesor Tana Onofrei, și Rareș Mandache, elev în clasa a X-a la Colegiul Național “Mihai Eminescu”, coordonat de domnul profesor Ovidiu Iurieț, au strălucit prin performanțele lor remarcabile. Reușita lor este o dovadă a pasiunii și angajamentului lor față de studiul istoriei.

Alături de aceștia, meritul pentru succesul lotului județean trebuie împărtășit și cu ceilalți membri ai delegației: David Bejinariu, de la Școala Gimnazială “Leon Dănăilă” Darabani, Ana-Maria Chermăneanu, de la Colegiul Național “A.T. Laurian” Botoșani, și Eduard Pădurariu, de la Liceul “Regina Maria” Dorohoi. Performanțele lor au contribuit semnificativ la clasarea județului Botoșani în topul competiției naționale.

Vrem să evidențiem și eforturile și dedicarea cadrelor didactice care i-au pregătit pe acești tineri talentați pentru a face față provocărilor competiției. Profesorii Tana Onofrei, Ovidiu Iurieț și ceilalți dascăli implicați au fost ghiduri esențiale în parcursul lor către succes.

De asemenea, trebuie să subliniem premiul special acordat lui Rareș Mandache de către organizatori, recunoașterea meritată a talentului și efortului său remarcabil.

În spatele fiecărui elev de succes stau părinții lor, ale căror sacrificii și sprijin au fost fundamentale în dezvoltarea și performanțele lor. Le adresăm acestora sincere felicitări și recunoașterea noastră pentru contribuția lor esențială la succesul olimpicilor.

Nu în ultimul rând, dorim să mulțumim doamnei inspector Loredana Ciobanu pentru încrederea acordată și pentru sprijinul acordat în pregătirea și coordonarea lotului județean la Olimpiada Națională de Istorie.

“Sunt mândru că am coordonat asemenea elevi! Cinste lor! Sincere felicitări adresez atât dascălilor elevilor, pentru munca depusă, pe altarul Muzei Clio, cât și părinților, pentru susținerea olimpicilor! Mulțumesc doamnei inspector, Loredana Ciobanu, pentru încrederea acordată, de a coordona pe cei mai buni elevi ai județului, la O.N.I.! Gaudeamus! Citius, altius, fortius”, a precizat prof. Lucian Florea.