La data de 30.06.2019, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 7 Darabani au organizat o acţiune pe raza de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de contrabandă.

Cu această ocazie au fost puse în executare două mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Darabani, la locuinţele si unităţile economice deţinute de doi bărbaţi de 47, respectiv 62 de ani, ambii din localitatea Hudeşti.

Cu ocazia percheziţiilor, la locaţiile vizate au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor peste 300 de pachete de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă duty free şi Republica Moldova, pentru care aceştia nu aveau documente legale. De asemenea, a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 226 de litri de alcool, deţinută ilegal.

În cauză se efectuează cecretări sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă o soluţie procedurală.