Potrivit site-ul de stiri https://bucpress.eu/, un mare pedagog și om de cultură din Cernăuți, Elena Piligaci, președinta Asociației Cadrelor Didactice de Etnie Română din Regiunea Cernăuți, autoare de manuale școlare, fondatoare a Consiliului Național al Românilor din Ucraina, participant activ la viața comunității românilor din Ucraina,a s-a retras la cele vesnice.

Asociația pe care o conducea avea ca scop coordonarea eforturilor pentru păstrarea identității etnice și lingvistice, realizarea de activități comune pentru sprijinul întregii comunități românești din Ucraina. A scris manuale pentru copiii români, cărți, recomandări metodice, a organizat simpozioane și întruniri didactice, a coordonat activități metodice la nivelul regiunii. A avut o poziție pro-activă și verticală în cadrul luptei pentru drepturile românilor din Ucraina și păstrării limbii materne în școli. Era mereu preocupată de soarta micuților românași, fiind pasionată de didactica în clasele primare. Dragostea față de copii era o calitate aparte a ei, care o ținea mereu cu inima deschisă, mereu optimistă.

O pierdere grea, o pierdere irecuperabilă… S-a îmbrăcat în doliu întreg spațiul românesc din actuala regiune Cernăuți.

Consiliul Național al Românilor din Ucraina și Centrul Media BucPress sunt profund  îndureraţi de trecerea la cele veşnice a pedagogului Elena Piligaci şi exprimă sincere condoleanţe îndoliatei familii.

Dumnezeu să o odihnească în pace…

Citeaza https://bucpress.eu/

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔