Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Aeroport Iași au depistat patru cetăţeni moldoveni care deţineau paşapoarte cu însemnele autorităţilor române, care s-au dovedit a fi false.

 

În data de 12 august a.c., în jurul orei 06.30, în Punctul de Trecere al Frontierei Aeroport Iași s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pe sensul de ieşire din ţară, cetățenii moldoveni B.V., R.E., V.C. şi V.I., cu  vârste cuprinse între  24 şi 33 de ani, călătorind pe ruta Iaşi-Tel Aviv.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra bagajelor persoanelor, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au descoperit câte un paşaport cu însemnele autorităţilor române, pe care erau imprimate fotografiile celor patru persoane.

Cu privire la cele constatate, persoanele în cauză au declarat că au procurat documentele descoperite la controlul de frontieră prin intermediul unor conaționali, ale căror date nu le cunoasc, plătind fiecare suma de 200 de euro și că urmau să le folosească în Israel.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.