Deputatul Daniel Gheorghe a susținut miercuri, de la tribuna Parlamentului de la București, o declarație politică sub genericul „Concluzii la Centenarul Marii Uniri”. Potrivit acestuia, România trebuie să își stabilească un nou proiect de țară, după aderarea la NATO și integrarea în Uniunea Europeană: unirea cu Republica Moldova.

Acum 100 de ani, generația idealului național, din care făceau parte Ion I. C. Brătianu, Vintilă Brătianu, Take Ionescu, Iuliu Maniu, Alexandru Vaida-Voevod, Vasile Goldiș, Nicolae Iorga, Barbu Delavrancea și chiar și bătrânul Petre Carp și mulți alți lideri ai românilor care au contribuit la Marea Unire au știut să lupte până la capăt și să ducă la împlinirea unui ideal istoric al neamului românesc: reîntregirea națională. Dar care este astăzi, la 100 de ani de la Regele Ferdinand și Regina Maria, obiectivul nostru de țară? Cum arătăm noi acum, în Centenarul Marii Uniri? Din păcate, arătăm mai curând ca o națiune dezbinată, o națiune despărțită, o națiune fragmentată și care se regăsește tot mai greu în ceea ce înseamnă perspectiva unui proiect de țară”, a declarat parlamentarul liberal.

România poate să joace un rol important în lume, poate să fie o forță în Europa, poate să aibă un cuvânt de spus în lume. Cred că principalul obiectiv național, astăzi, la 100 de ani de la clipa istorică a reîntregirii naționale, îl reprezintă reîntregirea cu Republica Moldova. Republica Moldova este parte din România”, a explicat Daniel Gheorghe.