Un număr de opt elevi din județul Botoșani s-au calificat la olimpiada națională de matematică, în urma rezultatelor obținute la olimpiada județeană. Muncitori, determinați, dar și o minte strălucită, tinerii matematicieni se pot lăuda deja cu rezultate remarcabile și sunt mari șanse să-i învingă și pe cei mai buni matematicieni de vârsta lor din țară.

Astfel, la etapa națională vor merge: Mihai Alexandru Țibichi, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani, în clasa a V-a, îndrumat de profesorul Daniel Poroșniuc, Ioana Amelia Marișcu, de la Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” din Dorohoi, în clasa a VI-a, îndrumată de profesorul Daniel Șalabină, Ilinca Maria Sava, de la Colegiul Național „A.T. Laurian”, clasa a VII-a, profesor îndrumător Liliana Tomiță, iar din clasa a VIII-a, Roberta Cazacu, de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Dersca, profesor îndrumător Angela Ivan.

De la licee, cei mai buni au fost: Alexandru Mihai Macovei, clasa a IX-a, la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, profesor îndrumător Daniel Poroșniuc, apoi Matei Denis Vesel, din clasa a X-a, la același colegiu, îndrumat de prof. Liviu Tiron, Luca Andrei Precob, de la Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, clasa a XI-a, îndrumat de prof. Elisabeta Mihoc, și George Marian Dănilă, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, clasa a XII-a, îndrumat de Liviu Tiron.

Potrivit inspectorului școlar Sebastian Mihalache, numărul elevilor botoșăneni calificați ar urma să crească în urma analizării rezultatelor obținute de ceilalți elevi din țară. Etapa națională, pentru clasele V- VI, va avea loc la Slobozia, între 10 și 13 aprilie, pentru clasele VII- VIII la Brașov, în perioada 10- 14 aprilie, iar pentru clasele IX- XII la Craiova, în perioada 10- 14 aprilie.

Număr de vizualizari: 51