În seara plină de emoție și spiritualitate de pe 24 aprilie, Casa de Cultură din Lipcani a fost martora unei serii de evenimente dedicate Preaiubitei Fecioare Maria. Conferința subtil intitulată “Maica Domnului-Maica Durerii-Maica Noastră”, împreună cu lansarea cărții “Iar numele Fecioarei era Maria, Maica Domnului din perspectiva interreligioasă”, au fost momente de adâncă introspecție și înălțare spirituală.

Coordonată de domnul inspector Vitalie Știrbu, șeful DÎTS Briceni, și domnii profesori Postolachi Vasile și Sarafim Răzvan-Gabriel de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi, conferința a adus împreună o comunitate de credincioși și căutători de înțelepciune.

În cadrul evenimentului, domnul inspector general Bogdan Suruciuc de la Inspectoratul Școlar Județean Botoșani și domnul președinte de raion Dorin Pavaloi au adus cuvinte pline de înțelepciune și încurajare, recunoscând importanța și profunzimea temei abordate.

Mulțumiri speciale au fost aduse și celor care au susținut evenimentul cu discursuri inspirate, precum doamnele directoare Oana Mihaela Gavrilescu și Natalia Muntean, colega Luminița Matei-Popescu și domnul Sarafim Răzvan-Gabriel. Efortul lor remarcabil și contribuția valoroasă au adus o aură de solemnitate și înțelegere.

Corurile elevilor de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi, Liceului Teoretic Lipcani și Ansamblului “Busuioc Moldovenesc” de la Gimnaziul Mihai Cimpoi Larga au încântat auditoriul cu cântări aduse închinării Maicii Domnului, aducând o atmosferă divină în sala de conferințe.

Evenimentul a fost încununat de prezentările talentaților elevi Cosman Dragos și Vacari Artiom, care au adus un plus de profunzime și emoție întâlnirii noastre spirituale.

 

Această seară de rugăciune și reflectare a fost cu adevărat de suflet și pentru suflete, demonstrând puterea comunității în căutarea înțelepciunii și a înțelegerii. Toți cei prezenți au fost binecuvântați să participe la acest eveniment plin de semnificație și emoție, iar recunoștința noastră este profundă pentru căldura și primirea cu care am fost întâmpinați.