Compania Wizz Air va suplimenta numărul zborurilor de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava către mai multe destinaţii din Europa.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că potrivit noului orar de zbor care va intra în vigoare de la începutul lunii aprilie 2019, Wizz Air va avea curse aeriene zilnice din Suceava către Londra.

Asta în condiţiile în care în momentul de faţă Wizz Air nu operează zboruri pe ruta Suceava – Londra şi retur în cursul zilei de marţi. De pe 29 martie şi până pe 1 iulie 2019, zborurile din Londra la Suceava vor ateriza pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” la ora 12:00 şi vor decola spre aeroportul din Luton la ora 12:35. Începând cu 1 iulie zborul de la Londra la Suceava va ateriza pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” la orele 3:45 şi va decola spre Londra la ora 6:00.

Gheorghe Flutur a subliniat faptul că începând cu data de 16 septembrie, pe lângă cele şapte curse zilnice, Wizz Air mai introduce încă patru frecvenţe pe săptămână, care vor ateriza la Suceava la ora 12:20 şi vor decola spre Londra la ora 12:55 în zilele de luni, miercuri, vineri şi duminică.

Șeful administraţiei judeţene a spus că tot de pe 1 aprilie, Wizz Air va introduce încă un zbor săptămânal la ruta Roma – Suceava, şi retur. În momentul de faţă zborurile pe această rută se operează în zilele de miercuri şi duminică. După introducerea noului orar de zbor, cursele aeriene pe ruta Roma – Suceava şi retur vor fi operate în zilele de marţi, joi şi sâmbătă, cu aterizare la Suceava la ora 11:50 şi decolare spre Roma la ora 12:20.

De asemenea, de pe 1 aprilie va fi introdusă o nouă frecvenţă de zbor pe ruta Milano – Suceava, şi retur. În prezent Wizz Air Operează în zilele de luni, miercuri, vineri şi duminică, urmând să fie introdus al cincilea zbor săptămânal, în ziua de joi. Cursele de la Milano la Suceava vor ateriza pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” la ora 19:00 şi vor decola spre Milano la ora 19:30. Tot de pe 1 aprilie, Wizz Air va modifica programul de operare pentru ruta Bologna – Suceava, şi retur. În prezent aceste zboruri sunt operate în zilele de joi şi sâmbătă, iar din aprilie 2019vor fi operate marţi şi sâmbătă, cu aterizare la Suceava la ora 18:45 şi decolare spre Bologna la ora 19:15.

În acelaşi timp, Gheorghe Flutur a precizat pentru Monitrul de Suceava că şi compania Tarom a anunţat suplimentarea de curse începând din luna martie 2019, pentru destinaţia Bucureşti, în zilele de luni, marţi, miercuri, joi, vineri şi duminică, cu câte o frecvenţă pe zi, cu aterizare la Suceava la ora 18:50 şi decolare către Aeroportul Otopeni la 19:15.