Le place să apară alături de valorile județului și României, postează fotografii și mesaje pe rețelele de socializare, se laudă cu cei mai buni sportivi și oameni de cultură dar își bat joc de aceștia când trebuie să-i premieze pentru performanțele obținute.

La fel s-a întâmplat și astăzi. Consiliul Local al municipiului Botoșani a aprobat premierea celor trei sportive  care au urcat pe podium la Jocurile Olimpice de tineret. Pentru titlul olimpic, halterofila Sabina Baltag va fi premiată cu 1500 de lei iar Tabita Maftei și Alina Balețchi vor încasa câte 1000 de lei pentru medaliile de bronz cucerite. Nu au fost uitați nici antrenorii. Aceștia vor primi „imensa” sumă de 500 lei.

O bătaie de joc. Cele trei medalii cucerite la Jocurile Olimpice reprezintă cea mai mare performanță din istoria sportului botoșănean iar acești domni care au pe mână banii municipiului, au decis să premieze un titlu olimpic cu 1500 lei.

Pentru acești domni care conduc municipiul Botoșani, un concurs de șah ori table prin parcul Eminescu reprezintă același lucru cu o performanță la Jocurile Olimpice, fie ele și de tineret. Și ne mai mirăm de ce pleacă sportivii valoroși cât mai departe de Botoșani…

Până să ajungă la marea performanță, sunt ignorați total, nu beneficiază de absolut nimic. Când sportivii urcă pe podium la Europene, Mondiale sau Jocurile Olimpice, toți acești domni care conduc municipiul ori județul Botoșani, se mândresc cu ei, postează mesaje de felicitare, fotografii… Când vine vorba de recompensa pentru performațele obținute, sunt alocate niște sume în bătaie de joc.