Începând din anul 1944, pe 5 octombrie elevii si profesorii din România sărbătoresc Ziua Mondială a Educației, astfel fosta șefă a învățământului botoșănean, deputatul Mihaela Huncă a transmis un mesaj cu ocazia acestui eveniment

„La Mulți Ani dragi profesori!
La Mulți Ani dragi elevi!
De Ziua Mondială a Educaţiei, cinstim şcoala, profesorii şi elevii deopotrivă, cinstim valoarea actului didactic şi rolul său în menţinerea şi dezvoltarea de valori morale, ştiinţifice şi culturale. Aceste valori sunt transmise între generații de profesori şi se cuvine să le mulţumim pentru aceasta, dar şi pentru că şi-au dedicat viaţa formării noastre. Am susținut întotdeauna că Educaţia trebuie să fie în centrul atenţiei întregii societăţi, iar astăzi, mai mult ca oricând avem nevoie de un sistem educaţional adecvat, temeinic şi în concordanţă cu actualitatea mediului socio-economic.
Transmit tuturor educatorilor, învăţătorilor şi profesorilor din judeţul Botoșani, multă sănătate şi putere de muncă! Vă mulţumesc pentru dăruirea și răbdarea cu care ați format atâtea generaţii!”
, a declarat pe facebook, deputatul Mihaela Huncă.