Premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj pentru românii care, începând de duminică, vor veni în România: Nu își vor petrece Paștele în condiții normale!

“Toți cei care vor veni începând de mâine nu își vor petrece Paștele în condiții normale, vor fi obliga’i să stea în carantină.

Numărul țărilor care au trecut pe roșu, adică cele care au depășit 10.000 de cazuri, s-a mărit semnificativ. Aproape toate țările din care vin români, unde muncesc și trăiesc sunt din zona roșie.

Decizia clară e de a-i caza în spațiile de carantină instituționalizată” a declarat Ludovic Orban.

El a precizat, referitor la centrele de carantină existente, că au fost sesizate foarte puține nereguli și a transmis un mesaj de apreciere pentru cei care respectă regulile de conviețuire acolo.

În legătură cu situația de la Țăndărei, premierul a precizat că sunt localități, unde este greu să se explice oamenilor să respecte condițiile de izolare, deși au fost mărite efectivele.

“Cine nu respectă izolarea este introdus în carantină pe costuri proprii. Cine nu respectă carantina i se va face dosar penal și i se suplimentează cu 14 zile carantina. Am avut puține cazuri din acestea”, a afirmat premierul.