În contextul manifestărilor patriotice dedicate Centenarului Marii Uniri, Asociația „Prietenii Basarabiei, Bucovinei și Ținutului Herța” au mobilizat 100 de dorohoieni și botoșăneni participând la manifestările de la Alba Iulia, capitala istorică a neamului românesc.

Grupul a fost reprezentativ, cuprinzând reprezentanți din cele mai diverse categorii sociale: militari în rezervă și activitate, cadre didactice, ingineri, elevi, întreprinzători privați, invitați din R. Ucraina. La 1 Decembrie 2018, membrii asociației au participat la Marșul Unirii de la Alba Iulia, la slujbele religioase, cu acest prilej la momentele ce au marcat retrospectiva Marea Unire de la 1918.

Au fost binecuvântați de Patriahul Daniel și felicitați pentru organizare și prezență de primarul municiupiului Alba Iulia, Mircea Hana, cât și de președintele României. Reântorși acasă în seara zilei de 2 decembrie 2018, membrii asociației au depus luni, 3 decembrie 2018, o coroană de flori la monumentul „Ostașului Român în Atac”, în memoria celor 6.412 dorohoieni din regimentele 29 și 69 infanterie, morți în războiul pentru reântregirea neamului românesc.

„LA MULȚI ANI ROMÂNIA, LA MULȚI ANI ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI !”     Scriu cei de la https://www.dorohoinews.ro/

FOTO REALIZATE DE Mihai Grosu  DIN CERNAUTI