La data de 09.12.2019, poliţiştii Biroului de Ordine Publică Botoşani aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au depistat pe strada Ion Pillat un bărbat de 33 de ani, care avea un comportament suspect şi care transporta mai multe sacoşe voluminoase, procedând la legitimarea acestuia.

Cu ocazia controlului, în autoturismul bărbatului a fost găsită cantitatea de aproximativ 200 de kg de articole pirotehnice din categoriile F2 (articole pirotehnice de divertisment, care prezintă risc scăzut și un nivel de zgomot scăzut, sunt destinate utilizării în exterior, în spații restrânse și care pot fi utilizate exclusiv de către pirotehnicieni) şi F3 (articole pirotehnice de divertisment, care prezintă risc mediu, destinate utilizării în exterior în spații deschise, vaste, al căror nivel de zgomot nu este dăunător sănătății umane și care pot fi utilizate exclusiv de către pirotehnicieni), pentru care bărbatul nu deţinea documente justificative.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, bunurile respective fiind confiscate de poliţişti.

La aceeaşi dată, poliţiştii oraşului Flămânzi şi cei din cadrul Secţiei Rurale nr. 8 Flămânzi aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe drumul eruropean DE 58, pe raza localităţii Cotu, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani din oraşul Flămânzi.

Cu ocazia verificărilor, în interiorul autoturismului au fost identificate 360 de bucăţi de emiţătoare de sunet din categoria P1 (articole pirotehnice, altele decât articole pirotehnice de divertisment și articole de scenă, care prezintă un risc scăzut), pentru care bărbatul nu deţinea documente justificative.

În cauză a fost aplicată o sancţiune contravenţională conform prevederilor Legii 12/1990, în cuantum de 500 de lei, iar produsele respective au fost confiscate de poliţişti.