Autoritățile sanitar – veterinare au confirmat apariția unui nou caz de pestă porcină, la un porc domestic, în satul Bașeu, comuna Hudești.
Azi, în cadrul ședinței Comitetului Local de Cmbatere a Bolilor (CLCB), au fost discutate mai multe măsuri, în vederea limitării răspândirii virusului. 
Potrivit Minodorei Vasiliu, directorul Direcției Sanitar – Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), măsurile deja luate în ce privește fondurile de vânătoare de pe teritoritoriul județului rămân neschimbate.
Vor fi amenajate două filtre, la intrare și ieșire, Hudești – Darabani și Bașeu – Mlenăuți, fiind interzisă mișcarea oricăror specii de animale, furaje și ustensile. De asemenea, șapte unități administrativ – teritoriale sunt în zona de supraveghere, anume Hudești, Darabani, Concești, George Enescu, Cristinești, Ibănești și Suharău.  Locuitorii comunei Hudești sunt sfătuiți să evite contactul că pădurile din împrejurimi, în cazul în care au nevoie de lemne, pelin sau alte plante, identificarea animalelor care prezintă simptome ale pestei porcine africane și anunțarea de urgență a medicului veterinar.
Nu se impune sacrificarea altor porcine.
Două animale au murit iar opt au fost asomate și incinerate.