Comitetul național pentru situații de urgență din Guvernul României a emis Hotărârea nr 52/05.nov.2020,privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate pentru prevenirea și combaterea pandemiei de Covid 19.Iată în rezumat ce măsuri devin obligatorii și care trebuiesc respectate de către toți cetățenii:

Începând din noaptea de duminică spre luni (8 – 9 nov.2020) ….Fără deplasări intre 23 h– 05 h, fără petreceri, piețe închise, școala online și masca obligatorie.
Comitetul National pentru Situații de Urgență a publicat hotărârea prin care,de luni,se instituie mai multe restricții în România.Astfel,masca va fi obligatorie pe tot teritoriul țării, noaptea nu se va putea circula decât pentru muncă sau cazuri de sănătate ( 23h – 05h),petrecerile sunt interzise, școlile-cursurile se vor desfășura doar online,magazinele se vor închide la 21 h.

Arafat a explicat că acesta este intervalul în care tinerii cel mai mult se deplasează în vizite, la petreceri, iar studii arată că există impact asupra epidemiei. Se vor accepta și excepţii,  în baza unor documente precum declaraţia pe propria răspundere, adeverinţă de la angajator pentru deplasări în interes profesional, procurarea de medicamente, îngrijire sau însoţire copil sau alte persoane în situaţii dificile, în cazul unui deces, o deplasare în afara localităţii care se suprapune cu această perioadă, cum ar fi, spre exemplu aterizarea avionului.
”Cu privire la campania electorală, regulile se vor aplica la campania pentru alegerile parlamentare la fel ca şi în campania pentru alegerile locale”

Farmaciile, benzinăriile şi operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară. Măsurile ar urma să fie valabile 30 de zile.///Sursa mass-media