În comisia de buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, amendamentul PSD privind redeschiderea piețelor a fost votat în unanimitate.
În comisie, inclusiv parlamentarii PNL au susținut soluția PSD și au dat astfel un veritabil cartonaș roșu guvernului Orban pentru decizia aberantă a închiderii piețelor și târgurilor românești, în timp ce supermarketurile rămân deschise. Altfel spus, nici ai lui nu-l mai susțin pe Orban în tâmpeniile sale. Curajul însă i-a părăsit în plen. Locul de parlamentar e mai de preț decât pătrunjelul românesc!
Este criminal să expui frigului și intemperiilor, în pragul iernii, milioane de români, în întreaga țară, pentru că-i silești să vândă și să cumpere în aer liber.
Este ilegal și discriminatoriu să închizi piețele – veritabile supermarketuri românești, unde se vând preponderent produse românești – dar să lași deschise supermarketurile gestionate și controlate de corporații care vând preponderent produse din import.
Odată-n plus s-a făcut dovada că actualul guvern al Dreptei Unite guvernează pentru corporații și interesele lor, nu pentru cetățenii români!
Fiecare zi ce trece demonstrează că guvernul PNL este mai rău, mai periculos decât coronavirusul!
Dacă vor să-și recapete viața normală, dacă vor să aibă siguranța loculului de muncă, a veniturilor, a sănătății, a reluării firești a educației pentru copii, a bunăstării, pe 6 decembrie românii pot face diferența. Să vină la vot și să aleagă nu RĂUL ci BINELE, nu CRIZA și MOARTEA ci VIAȚA. Orice vot pentru PSD e un vot pentru siguranța unui trai mai bun!