Într-o zi strălucitoare de iunie, în  satului Bașeu, comuna Hudești, un eveniment de o profundă semnificație spirituală a adunat sufletele credincioase ale comunității. Azi 24 iunie 2024, o troiță măreață, sculptată cu migală, a fost sfințită într-o ceremonie solemnă de trei preoți vrednici.

Părintele Ioan Pușcașu, paroh al bisericii din Bașeu, împreună cu Părintele Alin Gherasim de la biserica din Mlenăuți și Părintele Bogdan Călinescu de la Sfânta Vineri Dorohoi, au oficiat slujba de sfințire, aducând binecuvântarea divină asupra acestei troițe și asupra întregii comunități.

Acest monument de credință, ridicat din dorința lui Daniel Sîsîiac de a mulțumi lui Dumnezeu pentru ajutorul și binecuvântările primite, a devenit un far spiritual pentru locuitorii satului Bașeu. Prezența numeroșilor enoriași, a primarului ales Cătălin Dimitrie Zlei și a oamenilor din satele învecinate a transformat acest eveniment într-o sărbătoare a credinței și unității.

Ceremonia a fost mai mult decât o simplă slujbă religioasă. A fost un moment de comuniune, o clipă în care sufletele s-au întâlnit sub același ideal al credinței și recunoștinței. Lumina credinței a strălucit puternic în inimile celor prezenți, aducând speranță și liniște sufletească.

Troița, simbol al jertfei și al iubirii divine, veghează acum asupra satului Bașeu, reamintindu-ne de puterea rugăciunii și de credința neclintită. Fiecare sculptură și fiecare detaliu al acestei troițe poartă amprenta devotamentului și a recunoștinței, fiind o mărturie vie a legăturii profunde dintre om și Dumnezeu.

În acest colț de lume, sub cerul binecuvântat al lui iunie, troița sfințită de Părintele Ioan Pușcașu, Părintele Alin Gherasim și Părintele Bogdan Călinescu, rămâne un simbol etern al credinței și al iubirii divine. Fie ca acest monument să aducă mereu lumină și speranță în viețile celor care se vor ruga la umbra sa, fiind un far călăuzitor pe drumul credinței și al devotamentului creștin.

Această zi de sărbătoare ne amintește tuturor de puterea comunității unite în credință și de importanța recunoștinței față de binecuvântările primite. Lumina credinței să rămână mereu vie în inimile noastre, ghidându-ne pașii pe calea iubirii și a devoțiunii. Amen.https://www.facebook.com/media/set/?vanity=glasulnordului&set=a.3784754408461263