Angajatorul GREENPEAS ENTERPRISE APS, cu adresa în Eskemosevej, 8, Refsvindige,

DK-5853, Ørbaek, Danemarca, oferă, prin intermediul reţelei EURES România , 65 de locuri de muncă vacante pentru lucrători în agricultură – culegători de mazăre . Locul de muncă va fi în ferma din Vila Nova de Milfontes(Portugalia).

Angajatorul caută persoane îndemânatice și mobile la cules de mazăre.Pot aplica și cupluri.Se va munci într-o fermă unde majoritatea lucrătorilor sunt din România împreună cu câteva persoane din Portugalia. În cadrul locului de muncă există oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea și încrederea reciprocă între lucrători.Se încheie contract direct la fermă, fără intermediari și fără comisioane.Se acordă asistență în completarea și trimiterea actelor necesare pentru obținerea dreptului de muncă în Portugalia. Există magazine în apropiere, se asigură transport săptămânal cu autobuzele companiei la cumpărături.

Cerințe:vârsta minimă 18 ani, condiție fizică bună, experiență în agricultură.

Nu sunt cerințe de limbă străină.

Plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă. Suma minimă de la care se pornește salarizarea este de 800 euro brut/lună, un angajat mediu ajunge la salariul de 1000-1400 de euro brut/lună pe când un angajat foarte bun ajunge la salariul de 1400-1700 euro brut/lună .Salariul se acordă lunar.

Se acordă avans odată pe lună pe lângă salariul de la finalul lunii. Salariul se poate achita cash, se poate vira în cont bancar.Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației portugheze. De exemplu, la un salar de 1500 euro brut/lună rămâne un net de aproximativ 1365 euro.

Cazarea se face în case. Casele sunt variate, unele au 3, altele 6 camere.Se stă de la 2 la 6 persoane în cameră. Angajatorul va depune eforturi să asigure camere separate pentru cei care aplică în cuplu. Se asigură acces la bucătărie complet mobilată (frigidere, aragaze), sală de mese, băi cu dușuri, masini de spălat.Băile și bucătăria sunt la comun. Contravaloarea cazării se reține din salar și este între 110 şi 150 euro/lună.

Gazul(butelia) se cumpără la comun cu celelalte persoane locuitoare în casă, restul de utilități fiind incluse în prețul cazării. Asigurarea medicală este plătită de angajator. Transportul România – Portugalia este plătit de angajator.Transportul de la locul cazării la locul de muncă în Portugalia este suportat de angajator . Cei selectați trebuie să aducă ustensile de bucătărie(oale, tacâmuri etc) , să aibă echipament de muncă(pentru toate tipurile de vreme, inclusiv geacă de ploaie, cizme etc.) și să aibă la ei o anumită sumă de bani pentru a putea cumpăra de mâncare până la primul avans. Cei selectați trebuie să aducă prosoape, lenjerie de pat, pătură și pernă ( se găsesc și la second handuri în Portugalia la un preț scăzut, în caz că nu este spațiu în bagaj).Mai multe informații despre cazare și transport se găsesc pe website-ul www.My-greenpeas.com.Cei selectați vor primi informații detaliate referitoare la cardul european de sănătate, deducere de taxe etc.înainte de a pleca din România.

Durata contractului :15 martie 2022-31 mai 2022.Program de lucru 40-50 de ore/săptămână, 6 zile/săptămână.De regulă se lucrează în intervalul orar 07-15.

Candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română , pe adresa de email: aam@greenpeas.dk. Informații suplimentare se pot obține la nr. de telefon 004551501097 sau pe Facebook Andreea Motoc. Alte informații se găsesc pe website-ul www.My-greenpeas.com. Pentru monitorizare, emailurile vor fi trimise și la barna.fuleki.ms@anofm.gov.ro.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona oferta accesând https://www.anofm.ro/eures/solicitanti.html.Pentru detalii suplimentare cei interesaţi se pot adresa consilierului EURES din cadrul AJOFM Botoșani din Municipiul Botoșani, strada Colonel Tomoroveanu nr.2, la numerele de telefon 0231.536791 sau 0231.536792 int. 237.

In atenția agenților economici cu privire la acordarea indemnizației de șomaj tehnic!

Modelul formularelor necesare pentru solicitarea de către angajatori a indemnizației de „șomaj tehnic” prevăzute de OUG nr, 2/2022 au fost aprobate prin Ordinul nr. 94/2022 al Ministrului Muncii și Justiției Sociale, publicat în Monitorul Oficial nr . 99/2022 și sunt disponibile în format editabil pe site-ul ANOFM la sectiunea „Persoane juridice/Formulare” sau accesând adresa https://bit.ly/3ggMpSG .

Formularele se depun la adresa de e-mail botosani@anofm.gov.ro .

Data limită de înscriere: 20.02.2022.

Agentia Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani