La mulți și binecuvântați ani tuturor dascălilor din Botoșani și din România!

Să vă dea Dumnezeu multă sănătate și puterea de a continua frumoasa misiune de a modela viitorul țării noastre!

Și poate că cei ce ne conduc vor înțelege, măcar în al doisprezecelea ceas, faptul că educația reprezintă unul dintre cei mai importanți piloni pe care se sprijină existența unui popor.

Vouă, dascălilor noștri, vă doresc să redeveniți o categorie socială prețuită, respectată și iubită la înălțimea misiunii pe care o aveți!

Dar, având în vedere faptul că viitorul unei societăți este rezultatul educației prezentului, care se face prin asimilarea trecutului, cu reușitele și eșecurile acestuia din urmă, educația tinerei generații trebuie să fie principala preocupare a întregii societăți, nu doar a corpului profesoral.

Când noi, ca societate, vom înțelege că împreună cu profesorii avem datoria educării tinerilor, lucrurile vor intra pe un făgaș al normalității.

Închei cu observațiile lui Platon despre educație:

Dacă omul n-a primit decât o educaţie defectuoasă sau rea, el devine cel mai îngrozitor animal pe care l-a produs pământul. De aceea, legiuitorul trebuie să facă din educaţia copiilor prima şi cea mai serioasă din preocupările sale.” Platon