Societatea pentru Cultură și Literatură Română în Bucovina  „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuți a organizat în data de 1 martie 2020 tradiționala sărbătoare a primăverii „Mărțișor – 2020”, ajunsă la ediția jubiliară – a XXV-a, informează Agenția BucPress.

Manifestarea culturală va a avut loc duminică, 1 martie, în sala Palatului Academic al Universității Bucovinene de Medicină din Cernăuți.

În scenă au evoluat colective artistice, interpreți și dansatori din regiunea Cernăuți, printre care Corul „Dragoș Vodă” al Societății pentru Cultură și Literatură Română în Bucovina  „Mihai Eminescu”  și Ansamblul Vocal „Fetele din Bucovina”, colective de copii și maturi din raioanele Herța, Hliboca, Noua Suliță, Storojineț și Chițmani.

Cu un mesaj de salut și încurajare a urcat în scena Palatului Academic consulul general al României la Cernăuți Irina Loredana Stănculescu. Reprezentanții Consulatului General al României la Cernăuți au felicitat românii din regiunea Cernăuți cu prilejul sărbătorii mărțișorului.

Printre oaspeții de onoare ai festivalului s-a numărat și deputatul român Daniel Popescu, vicepreşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, care, fiind invitat de membrii Consiliului Național al Românilor din Ucraina, a avut în aceeași zi o întâlnire cu liderii uniunii civice respective pe tema păstrării și prezervării identității naționale românești în regiunea Cernăuți. Daniel Popescu a venit de la București cu sute de mărțișoare, oferite mediului asociativ românesc din regiunea Cernăuți.

Datorită eforturilor depuse de conducerea Societăţii pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi, în special a președintelui Vasile Bâcu şi vice-preşedintelui Nicolae Şapcă, românii din nordul Bucovinei au trăit momente deosebite la acest început de primăvară.

Cu mărțișoare la piept și cu primăvara în suflet artiștii au intrat duminică în casele și inimile românilor bucovineni, însoțiți de razele blânde ale soarelui de primăvară.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu