Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, după ce a vizitat tabăra de refugiaţi din vama Siret, că ceea ce se întâmplă în Ucraina este o catastrofă umanitară şi a mulţumit românilor şi organizaţiilor care au venit din primele zile să îi ajute pe refugiaţi, precizând că şi autoriţile şi-au făcut treaba.

Preşedintele Klaus Iohannis a mulţumit tuturor românilor şi organizaţiilor care din prima oră au fost prezente în vămi şi i-au primi aşa cum se cuvine pe refugiaţi.

El a precizat că şi autorizăţile şi-au făcut treaba şi ”într-un timp record au organizat taberele şi fluxurile din vămi”. ”Merită toată aprecierea”, a mai spus şeful statului.

Preşedintele a spus că acest centru va fi pormit cât de curând. ”Atât cât va fi nevoie, atât vom face pentru a ameliora din suferinţa refugiaţilor şi a celor care rămân în Ucraina, în situaţii complicate”, a mai spus el.

Despre mobilizarea cetăţenilor din Suceava, Klaus Iohannis a spus: ”Suceava este unul dintre locurile mele favorite, am mai fost în Suceava (..) sunt mândru de sucevenii care s-au mobilizat, exemplar, unii dintre ei au fost chiar aici şi au dat un exemplu foarte foarte frumos despre cum primim noi românii care vin la noi”, a spus preşedintele.

Despre celălalt punct vamal feroviar din Suceava, preşedintele a precizat că, în măsura în care va fi nevoie, va fi luată în considerare. ”Asta o să discutăm cu cei de la Interne”, a mai precizat preşedintele.