Doliu mare în rândurile comunității românești din Ucraina. La 17 aprilie, de Vinerea Mare, a încetat să mai bată inima iscusitului dirijor și violonist din nordul Bucovinei, Ion Bodnar.

A fost coordonatorul orchestrei de muzică populară „Trandafir” din localitatea bucovineană Voloca, dirijor al corului Bisericii „Sfântul Nicolae”. A participat activ la viața cultural-spirituală a românilor din regiunea Cernăuți, fiind considerat unul dintre cei mai talentați muzicieni români din Ucraina.

 

S-a stins din viață la vârsta de 36 de ani în spitalul central raional din Hliboca, unde a fost internat la 13 aprilie, fiind suspectat de COVID-19. Medicii nu au reușit să-i salveze viața.

A lăsat în urmă doar amintiri frumoase, a știut să aline sufletele românilor cu vocea dată de Bunul de Sus și cu vioara pe care o mânuia cu măiestrie.Sincere condoleanţe familiilor îndurerate. Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să mângâie sufletele celor rămaşi nemângâiaţi de tragica despărţire, transmit Membrii Asociației „Prietenii Basarabiei, Bucovinei și Ținutului Herța”

Dumnezeu să îl odihnească în pace…

Agenția BucPress – www.bucpress.eu