Cu inimile pline de bucurie și recunoștință, Parohia „Sfinții Voievozi” din Hudești vă invită să luați parte la un eveniment istoric și de o mare importanță spirituală: sfințirea bisericii noastre, pe data de 28 iulie 2024. Acest moment deosebit va fi marcat de prezența a două personalități de seamă ale Bisericii Ortodoxe Române, care vor oficia slujba de sfințire: IPS Teodosie al Tomisului și PS Nichifor Botoșăneanul, vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

Sfințirea bisericii „Sfinții Voievozi” reprezintă nu doar un act liturgic, ci și o reafirmare a credinței și devotamentului nostru față de valorile spirituale care ne ghidează viețile. Este un moment de regăsire și întărire a comunității noastre, un prilej de a ne aduna sub acoperișul noului nostru lăcaș de cult, construit cu multă trudă și iubire.

Ceremonia va fi un moment de rugăciune profundă și comuniune sufletească, condusă de IPS Teodosie al Tomisului, renumit pentru dăruirea sa spirituală și măiestria în oficierea slujbelor. PS Nichifor Botoșăneanul, cunoscut pentru smerenia și blândețea sa, va aduce o notă de căldură și compasiune acestui moment sacru. Împreună, acești doi mari ierarhi vor conferi binecuvântarea lui Dumnezeu asupra bisericii noastre și a întregii comunități.

Programul slujbelor:

♦  08:30 – Primirea ierarhilor;

♦  09:00 – Slujba de sfințire a bisericii;

♦  10:00 – Sfânta Liturghie Arhierească.

Credincioșii, atât bărbații cât și femeile, vor putea trece prin Sfântul Altar și să se închine în biserica împodobită cu sfințenie, având binecuvântarea Arhiereilor și a preotului paroh Eugen Lăzărescu.

Invităm pe toți cei care împărtășesc valorile credinței noastre să participe la această ceremonie deosebită. Este o oportunitate rară de a ne reuni în spiritul iubirii și al solidarității creștine, de a împărtăși bucuria și binecuvântările acestei zile. Participarea dumneavoastră va aduce un plus de lumină și căldură acestui eveniment de neuitat.

Cu drag și recunoștință, vă așteptăm să ne fiți alături în această zi de sărbătoare. Să ne unim sufletele în rugăciune și să celebrăm împreună sfințirea bisericii „Sfinții Voievozi” din Hudești. Fie ca acest moment să ne întărească credința și să ne apropie și mai mult de Dumnezeu și de valorile Sale eterne.

Vă mulțumim din suflet pentru sprijinul și iubirea pe care le-ați arătat comunității noastre de-a lungul timpului. Fie ca harul și binecuvântările divine să fie mereu cu noi, călăuzindu-ne pașii pe drumul credinței și al iubirii creștine.

Vă așteptăm cu drag!