Școala Gimnazială „Ioan Cernat” Havârna are plăcerea de a vă invita la Festivalul-Concurs „Flori de Sânziene” să pășiți pe tărâmul magic al tradițiilor și al bucuriei   unde florile de sânziene își dezvăluie frumusețea și farmecul într-un dans al culorilor și al parfumul de poveste.

Pe 24 iunie 2024, la ora 13:00, Căminul Cultural „Prof. Dr. Gică Manole” din Tătărășeni se va transforma într-o poiană fermecată, unde ansamblurile folclorice din județul Botoșani – Havârna, Suharău, Viișoara, Coțușca și George Enescu – vor da viață obiceiurilor străvechi într-un spectacol de neuitat.

Vă invităm să vă alăturați nouă într-o călătorie prin timp, unde cântecul, jocul și portul popular ne vor purta pe aripile amintirilor și ale legendelor. Festivalul „Flori de Sânziene” este mai mult decât un eveniment; este o punte între trecut și prezent, între oameni și natură, între inimă și suflet.

Proiectul „Zorile Havârna-Tradiție și cultură”, susținut de Uniunea Europeană prin Componenta C11-Turism și cultură, ne aduce împreună pentru a celebra identitatea noastră culturală și pentru a ne încuraja să păstrăm vie flacăra tradițiilor.

Partenerii noștri, Centrul Județean de Voluntariat Botoșani, Societatea Cultural Artistică „Arlechin” și Asociația Organizatorilor de Evenimente Botoșani, vă așteaptă cu brațele deschise, promițându-vă o zi plină de emoție, frumusețe și descoperiri.

Veniți să ne bucurăm împreună de această sărbătoare a verii, unde fiecare floare de sânziene poartă o poveste, fiecare melodie răsună ca o șoaptă din trecut și fiecare dans ne apropie de esența sufletului românesc.

Vă așteptăm cu drag să sărbătorim împreună frumusețea tradițiilor și culturii noastre!