Municipiul Dorohoi va avea în câțiva ani un spital modern și bine dotat din punct de vedere al aparaturii medicale. Primăria municipiului Dorohoi a accesat două proiecte cu finanțare europeană, unul cu finanțare guvernamentală și în plus a alocat peste 800.000 lei din bugetul local pentru dotarea spitalului.

Cel mai mare proiect este “Reabilitare secție materno-infantil și bloc alimentar-spălătorie din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi”. Este vorba de un proiect în valoare de peste 35 milioane lei, finanțat din fonduri europene, lucrările urmând să demareze în această toamnă. Un alt proiect cu finanțare europeană este Reabilitarea și extinderea ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi. Este un proiect în valoare de aproape 11 milioane de lei iar lucrările vor începe tot în această toamnă. Din fonduri guvernamentale, de la Ministerul Sănătății, s-a dotat spitalul cu aparat radiologic, ecograf, aparat anestezie, monitor funcții vitale și sterilizator cu abur. Din bugetul local al municipiului Dorohoi s-au alocat 850.000 de lei pentru achiziția de materiale sanitare și aparatură precum și pentru construirea unui lift exterior la secția Interne.

„Urmează două investiții majore. Una va fi în blocul materno-infantil și blocul alimentar. Va fi o reabilitare totală, se vor realiza circuite noi, se vor muta și alte secții precum secțiile Chirurgie, Urgențe. Este o investiție în valoare de 35 de milioane de lei, pe fonduri europene. Al doilea proiect important este modernizarea ambulatoriului. Va fi o reabilitare totală a construcției, va avea încă un nivel, va fi un lift. Ambele proiecte au și o componentă de dotări, urmând să ajungă la Dorohoi aparatură de ultimă generație. Avem un computer tomograf dar ne dorim să continuăm investițiile în aparatură performantă”, ne-a spus Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.