Mihai Căldăraru este Director al Direcția Generală de Asistență Socială România din cadrul Asociației Europene a Drepturilor Omului. Mihai, este omul faptelor bune, ajutand în fiecare zi persoanele cu dizabilități și oameni uitați de semeni lor.

Mihai Căldăraru – O poveste de viață! Ieri orfan, astăzi, în sprijinul persoanelor cu dizabilități și copii defavorizați din mediul rural.

Mihai Căldăraru s-a născut la data de 25.05.1986 iar amintirile lui din copilărie sunt legate exclusiv de casa de copii, orfelinat, cum vreți să-i spuneți, în cazul de față școala specială nr 6 din Capitală. Mihai Căldăraru este un om credincios.

„Domnul Iisus Hristos să fie cu noi toți ”, este formula lui de salut şi Domnul Iisus Hristos personaj permanent al discuțiilor pe care le poartă. Ortografiază surprinzător de bine, comparabil cu scrisul unor demnitari, aleși sau puși în funcție.

Tânărul care schimbă lumea prin BINE! Să învățăm să apreciem. Apoi, să ne uitam în jur și să observăm că poate avem mai multe decât ar putea alții să viseze.

”Alții”, copiii orfani, mame și tați uitați de pruncii lor în case dărăpănate, familii pentru care banii sunt prea puțini pentru bomboane.

Pentru acești ”alții” își dedică viața Mihai Căldăraru, un tânăr jurnalist care dăruiește, zâmbete, speranță și pâine. Dăruiește și jucării, și chicoteli și vise împlinite, acolo unde, la prima vedere, am spune că Dumnezeu nu mai e, însă, ascultându-l pe Mihai înțelegem că domnul Iisus Hristos lucrează prin oameni și e prezent în fiecare dintre noi, cei care alegem să facem o faptă bună.

Chinurile prin care a trecut la orfelinat, bătăile și abuzurile sexuale l-au încurajat pe tânărul Mihai să-și îndeplinească visul de a ajuta copiii care au trecut prin aceleași suferințe asemenea lui. La prima vedere, pare a fi povestea obișnuită a unui copil ce a crescut prin centre de plasament. Și așa și este, în fond. La vârsta de trei luni, Mihai a ajuns într-un orfelinat, unde, mai târziu, i se aplicau bătăi „sora cu moartea”

Cu siguranță, acesta este un caz dintre alte sute de cazuri petrecute în Romania. Însă ceea ce impresionează cel mai mult este faptul că Mihai Căldăraru și-a depășit atât condiția de orfan, ținând cu tot dinadinsul să reușească în viață. Este bolnav, iar crizele dese de epilepsie din lipsa medicamentelor pe care nu și le permite îl dau înapoi cu mulți pași atunci când dorește un loc de muncă.

Lipsit de dragostea materna și înconjurat de străini, Mihăița luptă zilnic cu propriul destin. Știe că, din pricina bolii de care suferă, angajatorii evită să-i ofere un loc de muncă. Mihai nu a stat niciodată din momentul în care a fost nevoit sa părăsească centrul de plasament, la vârsta de 18 ani.

Vreau să vă spun că alături de oamenii pe care i-am cunoscut treptat în viața mea, i-am întâlnit și mi-au intrat la suflet și pe cei de la Asociația Europeană a Drepturilor Omului au fost și sunt oamenii cu care mă sfătuiesc, le-am cerut sprijinul pentru lucrurile care mi-se păreau” complicate/ dificile”, sau pentru oamenii care i-am avut în echipa și ei au fost sprijiniți pregătiți, cum să-și facă treaba mai bine, prin echipa Direcției Generale de Asistență Socială AEDO ROMÂNIA.

Știți, ca fiecare pas pe care-l parcurg este să-i ajut pe alți copii, bătrâni și Persoane cu Dizabilități să aibă o viață mai frumoasă.

Acum, urmează să fie ziua mea de naștere și strâng dulciuri, alimente și produse igienico-sanitare, pentru copiii, bătrâni și persoane cu Dizabilități este bine primită!

Mihai Căldăraru se află în acest moment în plină campanie umanitară, încearcă să adune sponsorizări pentru a oferi ajutor celor care nu au posibilităţi financiare şi trăiesc la limita subzistenţei. Oricine are de oferit alimente neperisabile, materiale igienico-sanitare sau orice altceva, care poate constitui un ajutor pentru persoanele defavorizate, este rugat să ia legătura cu organizatorul sunând la numărul de telefon 0739.377.777.

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔