La data de 27.06.2019, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Botoşani, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu,  au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din localitatea Albeşti.

Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că acesta avea dreptul de a conduce suspendat din luna mai a acestui an.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis.

La data de 27.06.2019 poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Gorbăneşti, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe drumul comunal DC 28, au depistat doi bărbaţi, de 18 ani respectiv 29 de ani, care se deplasau pe un moped.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că tânărul de 18 ani, conducătorul mopedului, nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule .

Mai mult, cei doi nu purtau echipament de protecţie şi nu aveau asupra lor actele vehiculului.

Faţă de cei doi s-a luat măsura sancţionării contravenţionle conform HG 1391/2006, pentru neportul căştii de protecţie şi pentru lipsa documentelor, iar pe numele tânărului de 18 ani s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis.

 

La data de 27.06.2019, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 3 Hlipiceni, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii Răuseni, au oprit pentru control un moped condus de un bărbat de 45 de ani.

În urma controlului s-a stabilit faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar mopedul nu figurează ca  înregistrat sau înmatriculat în circulaţie.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducerea unui vehicul neînmatriculat, acesta fiind totodată sancţionat contravenţional pentru lipsa asigurării obligatorie.