La data de 02.07.2019, poliţiştii din cadrul Poliţiei  Oraşului Darabani, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu  pe drumul naţional D.N. 29A,  au oprit pentru control un autovehicul condus de un bărbat de 39 de ani.

Cu ocazia controlului s-a stabilit faptul că autorizaţia de circulaţie provizorie a autoturismului este expirată din luna iunie a acestui an.

Pe numele său s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

În noaptea de 02/03.07.2019, un bărbat de 38 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe Calea Naţională din municipiu, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, împrejurare în care a intrat în coliziune cu scuarul ce marcheaza statia de tramvai, oprindu-se pe partea dreapta a sensului de mers.

În urma impactului a rezultat avarierea autoturismului, fără victime omeneşti.

Echipajul de poliţie sosit la faţa locului a procedat la testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, valoarea rezultată fiind de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, acesta a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat, iar autoturismul aparţine unei persoane din municipiul Dorohoi.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis, refuzul  sau sustragerea de  la prelevarea de mostre biologice şi furt în scop de folosinţă.

 

În noaptea de 02/03.07.2019, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Botoşani, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii Vorona, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani.

Întrucât tânărul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior,  acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.