Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la doi bărbați care au fost depistați încălcând regimul juridic al circulației rutiere.

* În ziua de 27 martie a.c., în jurul orei 03.00, la Punctul de Trecere a Frontierei AlbiţaI.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, cetățeanul din R. Moldova S. G. în vârstă de 29 de ani, conducând un autoturism marca Skoda Fabia înmatriculat în Belgia.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că autoturismul marca Skoda Fabia a fost radiat din circulaţie de autorităţile din Belgia, începând cu data de 07.01.2019.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul nu mai avea drept de circulaţie începând cu data de 07.01.2019.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere  pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

 

*O oră mai târziu, în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, S. C., cu cetățenie română și R. Moldova în vârstă de 39 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz şi o remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că S. C. este posesorul unui permis de conducere valabil pentru categoriile „AM, B1, B, C1, C, D1, D și Tb”, iar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule în cauză, îi erau necesare categoriile „B și E”.

Cu privire la cele constatate S. C. a declarat că a preluat ansamblul de vehicule din apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Albița şi l-a condus pe drumurile publice din România până la controlul de frontieră, deși știa că permisul de conducere valabil deținut nu îi dădea dreptul.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.