Acţiune organizată de poliţişti

La data de 20.03.2019, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 8 Flămânzi au organizat o acţiune pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea actelor ilicite de comerţ.

Astfel, având în vedere cercetările ce se efectuează într-un dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, poliţiştii au pus în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Botoşani la două imobile aparţinând unui bărbat de 52 de ani şi la o unitate economică administrată de acesta.

Cu ocazia activităţilor specifice efectuate la locaţiile vizate, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, conform prevederilor Codului de Procedură Penală,  peste 140 de pachete de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă duty free, pe care persoana în cauză le deţinea în vederea comercializării ulterioare, fără a avea documente justificative.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a persoanei cercetate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă o soluţie procedurală.

 

                                                     Bărbat cercetat pentru mai multe infracţiuni

La data de 20.03.2019, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 1 Botoşani aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au depistat pe raza localităţii Nicşeni un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani din comuna Călăraşi.

Cu ocazia controlului documentelor, bărbatul a declarat poliţiştilor o altă identitate decât cea reală, iar în urma verificărilor s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi fals privind identitatea, bărbatul fiind reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Botoşani.

 

 

                                                                                Mandat executat

La data de 20.03.2019, poliţiştii municipiului Dorohoi au depistat pe raza de competenţă un bărbat de 33 de ani care figura ca urmărit la nivel naţional.

Pe numele său fusese emisă o sentinţă penală de condamnare la 4 luni de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de furt.

Bărbatul a fost reţinut şi escortat la Penitenciarul Botoşani în vederea încarcerării.

 

 

                                                                   Conducere sub influenţa alcoolului

La data de 20.03.2019, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 1 Botoşani aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au depistat pe raza comunei Vorona un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani din comuna Corni.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Mai mult, întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea alcoolscopică, valoarea rezultată fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

 

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔