Tineri cercetaţi pentru tentativă de furt

La data de 02.04.2019, poliţiştii dorohoieni au fost sesizaţi de administratorul unei societăţi comerciale cu privire la faptul că a surprins trei persoane care încercau să sustragă mai multe bunuri.

Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit că în noaptea de 01/02.04.2019, trei tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 31 de ani, toţi  din municipiul Dorohoi, s-au deplasat pe un teren aparţinând societăţii administrată de persoana vătămată, de unde au încercat să sustragă mai multe ţevi metalice de la sistemul de irigat, fiind surprinşi în flagrant de agentul de pază.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la furt calificat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă o soluţie procedurală.

 

          

                                              Acţiune a poliţiştilor în municipiul Botoşani

          La data de 02.04.2019, poliţiştii Biroului de Ordine Publică Botoşani au organizat o acţiune în zona Pieţei Centrale din municipiul Botoşani, pentru prevenirea şi combaterea actelor ilicite de comerţ şi a transportului ilegal de mărfuri.

Cu ocazia activităţilor specifice defăşurate, au fost legitimate 96 de persoane şi verificate 15 unităţi economice şi 28 de autovehicule.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 84 de sancţţiuni contravenţionale, valoarea totală a acestora depăşind suma de 14.800 de lei. Dintre acestea, 32 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 16 pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială şi a ordinii şi liniştii publice, aşa cum sunt acestea prevăzute de Legea 61/1991.

 

 

                                                                                       Mandat executat

          La data de 02.04.2019, o echipă de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani a preluat sub escortă, de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, un bărbat de 36 de ani, din municipiul Dorohoi, ce fusese arestat la o dată anterioară pe terioriul statului italian.

Pe numele bărbatului, Judecătoria Dorohoi a emis în anul 2018 un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis şi  conducere sub influenţa alcoolului.

Întrucât persoana în cauză s-a sustras executării pedepsei, a fost solicitată urmărirea la nivel naţional şi internaţional.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Botoşani, cauza urmând a fi soluţionată conform prevederilor Codului de Procedură Penală.

 

 

                                                               Bărbat cercetat pentru infracţiuni rutiere

La data de 02.04.2019, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Havârna aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe drumul judeţean DJ 293, un vehicul condus de un bărbat de 57 de ani, din aceeaşi localitate.

În urma verificărilor a rezultat faptul că ATV-ul nu figurează ca înregistrat sau înmatriculat în circulaţie iar bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul  comiterii infracţiunii de conducere fără permis şi punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat.

       

                                                               Tineri plasaţi sub control judiciar

La data de 02.04.2019, instanţa de judecată a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a celor doi tineri de 19, respectiv 24 de ani, din comuna Coţuşca, cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă şi conducere fără permis.

În cauză se continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri în consecinţă.

 

 

                                                      Tânăr cercetat pentru infracţiuni la regimul rutier    

          La data de 02.04.2019, la sediul Poliţiei municipiului Dorohoi s-a prezentat tânărul de 20 de ani, care la data de 01.04.a.c a fost implicat într-un accident rutier pe strada Matei Basarab din aceeaşi localitate şi care a părăsit locul producerii evenimentului fără încuviinţarea organelor de ordine.

S-a procedat la testarea alcoolscopică a persoanei respective, conform procedurilor legale, rezultatul fiind negativ.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, tânărului fiindu-i reţinut permisul de conducere.

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔