În vremurile noastre, când vocile politicienilor răsună puternic în fiecare colț al țării, un gest de tăcere poate fi mai grăitor decât o mie de cuvinte. Valeriu Iftime, președintele PNL Botoșani și candidat pentru președinția Consiliului Județean, a ales să întrerupă campania electorală în semn de solidaritate cu victimele tragicului eveniment de la Dedeman. În acest gest de tăcere, se află o profundă metaforă a umanității și compasiunii.

În campania electorală, fiecare zi contează, fiecare discurs poate fi decisiv, dar Iftime a înțeles că sunt momente în viață când cuvintele pălesc în fața suferinței. Tăcerea sa nu este o lipsă de acțiune, ci un act de respect și empatie pentru cei care și-au pierdut dragi în acea tragedie. În fața nenorocirii, Iftime a ales să se oprească și să fie alături, măcar sufletește, de cei îndurerați.

Lumina din întuneric
Ca un far într-o noapte întunecată, gestul lui Iftime strălucește prin întunericul suferinței. Tragedia de la Dedeman a lăsat în urmă familii devastate, iar liniștea campaniei electorale a președintelui PNL este un simbol al compasiunii ce se revarsă peste răni nevindecate. În această liniște se aud cele mai sincere rugăciuni și speranțe de vindecare pentru cei afectați.

Campania inimii
Politica este, prin definiție, o luptă pentru putere, pentru a fi auzit și ales. Dar Iftime ne arată că adevărata putere se măsoară în capacitatea de a pune pe pauză propria ambiție pentru a da prioritate umanității. Întreruperea campaniei sale electorale devine astfel o campanie a inimii, un apel la solidaritate și respect față de viața umană.

Lecția suferinței
Din această tragedie răsare o lecție importantă: în fața suferinței, suntem cu toții egali. Nu există statut social, funcție politică sau ambiție care să ne separe de adevărata noastră esență umană. Valeriu Iftime a înțeles că, uneori, a fi lider înseamnă să știi când să te oprești și să privești cu empatie către cei care suferă.

Tăcerea care vindecă
Într-o lume în care zgomotul politic ne asurzește, gestul lui Iftime ne amintește de puterea tăcerii. Acea tăcere care vorbește despre respect, despre recunoștință și despre solidaritate. Întreruperea campaniei sale devine astfel un balsam pentru rănile deschise ale familiilor afectate de tragedia de la Dedeman.

Valeriu Iftime ne arată că, dincolo de orice campanie, dincolo de orice alegeri, există o chemare mai înaltă: aceea de a fi alături de semenii noștri în momentele de cumpănă. Aceasta este, poate, cea mai frumoasă și mai nobilă campanie electorală pe care o putem susține cu toții – campania inimii.