Elevii revin astăzi la scoală, după vacanţă de vară, Noul an şcolar a început, luni, pentru circa740 de elevi din comună Hudeşti, cei mai emoţionaţi dintre ei fiind picii din clasele zero şi întâi, care s-au dus la şcoală însoţiţi de părinţi şi ţinând în mâini buchete de flori pentru învăţătoare. La ceremonie a participat, la fel ca în alţi ani, şi primarul comunei domnul Viorel Atomei care a adus la cunoştinţa elevilor şi profesorilor ca şcoala nr 1 Hudeşti va intra în renovare ,iar începând de astăzi 10 septembrie 2018 grădiniţa din satul Alba a fost sfinţită şi dată în folosinţă ,grădiniţa fiind modernă la stas European aşa că boboceii se pot bucura de o clădire modernă cu încălzire central cu grupuri sanitare şi cu tot confortul.Va  prezint foto şi video de la inaugurarea grădiniţei si de la activitatea de inceput a anului scolar:

Anul şcolar 2018-2019 este structurat pe două semestre, după cum urmează:
– semestului I: 10 septembrie 2018 – 1 februarie 2019;
– semestrul al II-lea: 11 februarie 2019 – 14 iunie 2019.
Vacanţele elevilor în anul şcolar 2018-2019 sunt structurate astfel:
– vacanţa de iarnă: 22 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019;
– vacanţa intersemestrială: 2 – 10 februarie 2019;
– vacanţa de primăvară: 20 aprilie – 5 mai 2019;
– vacanţa de vară: 15 iunie – 15 septembrie 2019.
Excepție fac cazurile elevilor în anii terminali, dar și clasele preșcolare și primare care vor avea o săptămână în plus de vacanță, în perioada 27 octombrie – 4 noiembrie 2018.
Se preconizează schimbări majore în noul an școlar 2018 – 2019 în ce privește cadourile pentru profesori. Iată ce trebuie să știe atât elevii, cât și părinții despre acest subiect mult disputat în anii de școală anteriori.

În noul an școlar 2018- 2019, se vrea renunțarea definitivă la cadourile pentru profesori și la toate situațiile care ar necesita alocarea de bani pentru profesori, din partea elevilor.
Astfel că, încă de la începutul anului școlar, se va activa o linie telefonică la care atât elevii, părinții, dar și profesorii sunt îndemnați să reclame situațiile în care li se cer bani pentru profesori. Ministerul Educației și Inspectoratele susțin inițiativa, cu precizarea că fiecare director de școală trebuie să impună renutarea la cadouri.
Reamintim că în multe școli din România se obișnuiește să se strângă sume importante, la fiecare sărbătoare, pentru învățători si profesori, iar părinții cotizează fiindcă nu doresc să le fie tratat diferit copilul. Situația este cunoscută la nivelul Inspectoratului școlar, care pasează responsabilitatea către directorii de școli.
Practica a intrat și în atenția ONG-urilor, care își propun să schimbe ceva. Mai exact, Andreea Paul, președintă asociației “Inițiativă pentru competitivitate” spune că ONG-ul sau a gândit un sistem de alertă on-line și telefonic, prin care părinții să poată semnala aceste lucruri, pentru a nu le insufla copiilor valori greșite.
Ministerului Educației declară că sprijină din plin această inițiativă, care se va demara de la începutul anului școlar 2018-2019, când va fi comunicat și numărul de telefon la care se pot face recamațiile.

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔