Hristos a Înviat!” s-a auzit în noaptea care a trecut la biserica ortodoxă din Baranca Hudeşti În timpul pandemiei de coronavirus, în anul 2020, la slujba de înviere a participat doar preotul dascalul și palamarul bisericii.

Deși, în anii trecuți, la miezul nopții, biserica din Baranca  era înconjurată de sute de oameni, sâmbătă noaptea au fost la slujbă, din cauza distanțării sociale impusă de pandemia de coronavirus, doar preotul  Sergiu Gavril a împărțit Lumina venită de la Ierusalim.

Enoriașii au primit, în acest an, Lumina, la poartă, la geam sau în pragul ușii, fără a se mai duce la biserică, păstrând astfel distanțarea socială.

Sărbătoarea Învierii Domnului este cunoscută sub denumirea de Sfintele Paști. Cuvântul ”Paști” este de origine ebraică. Termenul ”Paști” este preluat de creștini, dar primește o nouă semnificație: trecerea de la moarte la viață.

Credincioșii se salută cu „Hristos a înviat!”, „Adevărat a înviat!”, până la Înălțarea Domnului, de când se salută cu „Hristos s-a înălțat!”, până la Cincizecime.